Lancia niet langer te bestellen

Onze verslaggever Rob van Ginneken bericht dat het enige overgebleven Lancia-model, de Ypsilon, niet meer bij de fabriek kan worden besteld. Daarmee is het merk in essentie met stille trom van de markt gehaald.

Lancia niet langer te bestellen

Alleen in Italië blijft de opmerkelijk genoeg kortgeleden nog gefacelifte Ypsilon leverbaar. Daar is hij een verkoop hit als zelden tevoren, recent zelfs even als tweede bestverkochte model van Italië overall.

Kennelijk waren de verkopen in ons land al dusdanig bescheiden – tot nu toe 69 stuks dit jaar – dat een dealerverkoper bij navraag door onze verslaggever hoorbaar verrast constateerde dat de Ypsilon in zijn systeem inderdaad niet meer te bestellen is.

Dat het 110 jaar oude merk ondanks zijn enorm rijke historie langzaam uit beeld verdwijnt was al geen geheim, maar oplettende bezoekers van de importeur in Lijnden konden het ook al letterlijk zien. Het merklogo (zie onderstaande foto) is van de pilaar bij het pad gehaald en op die plek staat nu een Jeep-logo.

PR-manager Mirco Rácz bevestigt dat Lancia in ons land via de dealerorganisatie binnenkort niet meer leverbaar is: ‘Er is nog wel wat voorraad, maar bestellingen bij de fabriek kunnen sinds ongeveer nu niet meer worden gedaan. Vanzelfsprekend blijven garantie en service volledig gehandhaafd, ook in de toekomst.’

Lancia

Reacties

Te triest voor woorden. Zo’n mooi merk verdwijnt door typisch Italiaanse onkunde, jammer, jammer.

Geplaatst door: Kees J. op

Wat jammer een Duits merk had er een Audi achtig succes van gemaakt.

Geplaatst door: Hans Zoetbrood op

Jammer, gelukkig zijn ze in Italie wel bezig om nieuwe modellen te lanceren op basis van mooie en goede FCA modellen

Geplaatst door: BW op

Italie is een schiereiland, ze gedragen zich alsof ze het voor het zeggen hebben. Deze eigenwijsheid levert mooie exclusieve produkten op maar het niet luisteren naar klanten en dealers breekt hen nu op !
JAMMER !!!!

Geplaatst door: Ed op
Lancia niet langer te bestellen - Automobielmanagement.nl

Lancia niet langer te bestellen

Onze verslaggever Rob van Ginneken bericht dat het enige overgebleven Lancia-model, de Ypsilon, niet meer bij de fabriek kan worden besteld. Daarmee is het merk in essentie met stille trom van de markt gehaald.

Lancia niet langer te bestellen

Alleen in Italië blijft de opmerkelijk genoeg kortgeleden nog gefacelifte Ypsilon leverbaar. Daar is hij een verkoop hit als zelden tevoren, recent zelfs even als tweede bestverkochte model van Italië overall.

Kennelijk waren de verkopen in ons land al dusdanig bescheiden – tot nu toe 69 stuks dit jaar – dat een dealerverkoper bij navraag door onze verslaggever hoorbaar verrast constateerde dat de Ypsilon in zijn systeem inderdaad niet meer te bestellen is.

Dat het 110 jaar oude merk ondanks zijn enorm rijke historie langzaam uit beeld verdwijnt was al geen geheim, maar oplettende bezoekers van de importeur in Lijnden konden het ook al letterlijk zien. Het merklogo (zie onderstaande foto) is van de pilaar bij het pad gehaald en op die plek staat nu een Jeep-logo.

PR-manager Mirco Rácz bevestigt dat Lancia in ons land via de dealerorganisatie binnenkort niet meer leverbaar is: ‘Er is nog wel wat voorraad, maar bestellingen bij de fabriek kunnen sinds ongeveer nu niet meer worden gedaan. Vanzelfsprekend blijven garantie en service volledig gehandhaafd, ook in de toekomst.’

Lancia

Reacties

Te triest voor woorden. Zo’n mooi merk verdwijnt door typisch Italiaanse onkunde, jammer, jammer.

Geplaatst door: Kees J. op

Wat jammer een Duits merk had er een Audi achtig succes van gemaakt.

Geplaatst door: Hans Zoetbrood op

Jammer, gelukkig zijn ze in Italie wel bezig om nieuwe modellen te lanceren op basis van mooie en goede FCA modellen

Geplaatst door: BW op

Italie is een schiereiland, ze gedragen zich alsof ze het voor het zeggen hebben. Deze eigenwijsheid levert mooie exclusieve produkten op maar het niet luisteren naar klanten en dealers breekt hen nu op !
JAMMER !!!!

Geplaatst door: Ed op