Lancia vertrekt nu ook uit België

Vanaf maart 2017 zal Lancia niet meer leverbaar zijn via Belgische autodealers. Er werden bij onze Zuiderburen nog amper auto’s van het eens zo nobele merk verkocht.

Lancia vertrekt nu ook uit België

Lancia trekt zich terug uit de Belgische autodealers vanaf maart, zo schrijft de Belgische krant L’Echo. Moederbedrijf Fiat Chrysler (FCA) had al eerder besloten om het Italiaanse automerk weg te halen van de buitenlandse markten.

In thuisland Italië zullen er volgend jaar nog wel Lancia’s te koop zijn, en wordt er nog in het merk geïnvesteerd. ‘Ongeveer 90 procent van de verkoop van Lancia gebeurt nu al in Italië’, zegt Yann Chabert, ceo van FCA België.

Het moederbedrijf wil enkel nog inzetten op de merken Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Jeep en Chrysler. Fiat kocht Lancia in 1969, maar het merk zit al sinds de jaren negentig in het slop. In België werden er dit jaar nog maar 193 Lancia’s verkocht tegenover 341 in dezelfde periode vorig jaar. Totaal rijden er daar nog 14.700 Lancia’s rond, en dat is zo’n 0,26 procent van het wagenpark.

Eerder al werd bekend gemaakt dat Lancia gaat stoppen met de verkoop in Frankrijk, en ook in Nederland.

Reacties

Wie breekt er een lans voor Lancia en zegt JA! tegen dit mooie merk? Niemand? Oké dat was ’t dan….volgende slachtoffer

Geplaatst door: Andrè op

Fiat heeft Lancia helaas om zeep geholpen. Als je uitsluitend extreem vormgegeven modellen op de markt brengt waarvan er sommige ook nog eens een slechte kwaliteit hadden, haken de kopers vanzelf af. Maar ik houd hoop. Op basis van de Giulia kun je luxe mooi vormgegeven Lancia’s bouwen.

Geplaatst door: Wim Ruberg op

Tja en dan te weten dat Lancia in totaal, zowel in 2015 als ook dit jaar, met slechts een model, de Ypsilon, meer verkoopt dan Alfa Romeo met 4 modellen. Maar Mr. Marchionne heeft zijn keuzes gemaakt. Alfa zal gered moeten worden, ten koste van Lancia. Het is niet anders…..

Geplaatst door: Willem Posthumus Meyjes op
Lancia vertrekt nu ook uit België - Automobielmanagement.nl

Lancia vertrekt nu ook uit België

Vanaf maart 2017 zal Lancia niet meer leverbaar zijn via Belgische autodealers. Er werden bij onze Zuiderburen nog amper auto’s van het eens zo nobele merk verkocht.

Lancia vertrekt nu ook uit België

Lancia trekt zich terug uit de Belgische autodealers vanaf maart, zo schrijft de Belgische krant L’Echo. Moederbedrijf Fiat Chrysler (FCA) had al eerder besloten om het Italiaanse automerk weg te halen van de buitenlandse markten.

In thuisland Italië zullen er volgend jaar nog wel Lancia’s te koop zijn, en wordt er nog in het merk geïnvesteerd. ‘Ongeveer 90 procent van de verkoop van Lancia gebeurt nu al in Italië’, zegt Yann Chabert, ceo van FCA België.

Het moederbedrijf wil enkel nog inzetten op de merken Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Jeep en Chrysler. Fiat kocht Lancia in 1969, maar het merk zit al sinds de jaren negentig in het slop. In België werden er dit jaar nog maar 193 Lancia’s verkocht tegenover 341 in dezelfde periode vorig jaar. Totaal rijden er daar nog 14.700 Lancia’s rond, en dat is zo’n 0,26 procent van het wagenpark.

Eerder al werd bekend gemaakt dat Lancia gaat stoppen met de verkoop in Frankrijk, en ook in Nederland.

Reacties

Wie breekt er een lans voor Lancia en zegt JA! tegen dit mooie merk? Niemand? Oké dat was ’t dan….volgende slachtoffer

Geplaatst door: Andrè op

Fiat heeft Lancia helaas om zeep geholpen. Als je uitsluitend extreem vormgegeven modellen op de markt brengt waarvan er sommige ook nog eens een slechte kwaliteit hadden, haken de kopers vanzelf af. Maar ik houd hoop. Op basis van de Giulia kun je luxe mooi vormgegeven Lancia’s bouwen.

Geplaatst door: Wim Ruberg op

Tja en dan te weten dat Lancia in totaal, zowel in 2015 als ook dit jaar, met slechts een model, de Ypsilon, meer verkoopt dan Alfa Romeo met 4 modellen. Maar Mr. Marchionne heeft zijn keuzes gemaakt. Alfa zal gered moeten worden, ten koste van Lancia. Het is niet anders…..

Geplaatst door: Willem Posthumus Meyjes op