De eigenaren Hens en Ard Pongers zullen sturing blijven geven aan de Ford bedrijven. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel.

De uitbreiding past binnen de strategie van Baan Twente om haar activiteiten met Ford verder uit te bouwen en de positie als mobiliteitsaanbieder te versterken. Ford maakt sinds 2014 deel uit van Baan Twente. Vanuit de Baan vestiging in Rijssen is destijds gezamenlijk verkoop en onderhoud van Ford opgestart. Niet veel later is daar samenwerking voor de schadeherstel activiteiten aan toegevoegd.

Gerd van der Kolk, directeur Baan Twente: "Wij bedienen met Mercedes-Benz en Ford een mooi, nagenoeg gelijk, aaneengesloten verzorgingsgebied en verwachten met deze toevoeging synergie te behalen door krachtenbundeling en verbreding van bedrijfsactiviteiten. Baan Twente heeft alles binnen de eigen organisatie: van verkoop tot leasing, schadeherstel, onderhoud, reconditionering en transport."

Beide organisaties kennen een lange geschiedenis waarin beiden als familiebedrijf zijn uitgegroeid tot gerenommeerde merkdealer. Naast klantgerichtheid is een lange termijn visie en het op basis daarvan onderhouden van langdurige relaties met klanten en medewerkers voor beiden de belangrijkste drijfveer. Beide organisaties hebben jarenlang vanuit die filosofie de markt bediend. Het is ook de gedachte die aan de basis ligt van de huidige krachtenbundeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding