Porsche Holding veruit grootste dealergroep in Europa

De Porsche Holding die Volkswagen, Porsche en andere merken uit de VW-stal verkoopt in 17 Europese landen en in China was vorig jaar veruit de grootste dealerholding in Europa.

Porsche Holding veruit grootste dealergroep

De al in 1947 door Louise Piëch en haar broer Ferdinand Porsche opgerichte onderneming verkocht 750.654 auto’s en staat daarmee nummer 1 in de European Dealer Group Top 100 van onafhankelijk kennisbureau Aumacon uit Leiden.

Op de tweede plaats, maar wel op ruime afstand, staat de grootste Britse dealergroep Pendragon die 114.500 auto’s verkocht. Derde is Emil Frey uit Zwitserland, dat met vestigingen in dat land, Frankrijk, Duitsland en ons land aan 105.000 auto’s kwam. Ook de nummer vier, het Britse Lookers, zit met 101.931 exemplaren nog net boven de 100.000. Op de ranglijst van Aumacon staat Stern Groep als eerste Nederlandse bedrijf pas op een 24e plaats.

De Porsche Holding heeft in maart dit jaar overigens, zoals gemeld, grote veranderingen ondergaan. Tot dan toe opereerde de onderneming via twee retailgroepen, VW en Porsche via Porsche Inter Auto en de multibrand-wereld via het Franse PGA. Nadat aandeelhouder Volkswagen AG echter besloot dat multibrand niet langer de strategie was van de holding werd PGA verkocht aan de Emil Grey groep.

Clem Dickmann, directeur van Aumacon, stelt: "In de nabije toekomst jaren staan er veel ontwikkelingen te gebeuren in de autoretail. Autodealers worden de komende jaren geconfronteerd met grote uitdagingen. De schaal wordt van betekenis als het er om gaat succesvol te worden en te blijven. Deze groep van 100 top dealers doen hun uiterste best om in de business te blijven door hun marktpositie en hun processen te verbeteren. Fusies en overnames zijn gebruikelijk in de autoretail maar deze groepen groeien ook op eigen kracht door marktaandeel te winnen. Uiteindelijk hebben ‘economies of scale’ bewezen dat ze een succesvolle strategie vormen om duurzame resultaten te behalen. We zijn van plan om deze topgroepen te blijven volgen bij hun toekomstige inspanningen en ontwikkelingen.

Dealer top-100

 

Porsche Holding veruit grootste dealergroep in Europa - Automobielmanagement.nl

Porsche Holding veruit grootste dealergroep in Europa

De Porsche Holding die Volkswagen, Porsche en andere merken uit de VW-stal verkoopt in 17 Europese landen en in China was vorig jaar veruit de grootste dealerholding in Europa.

Porsche Holding veruit grootste dealergroep

De al in 1947 door Louise Piëch en haar broer Ferdinand Porsche opgerichte onderneming verkocht 750.654 auto’s en staat daarmee nummer 1 in de European Dealer Group Top 100 van onafhankelijk kennisbureau Aumacon uit Leiden.

Op de tweede plaats, maar wel op ruime afstand, staat de grootste Britse dealergroep Pendragon die 114.500 auto’s verkocht. Derde is Emil Frey uit Zwitserland, dat met vestigingen in dat land, Frankrijk, Duitsland en ons land aan 105.000 auto’s kwam. Ook de nummer vier, het Britse Lookers, zit met 101.931 exemplaren nog net boven de 100.000. Op de ranglijst van Aumacon staat Stern Groep als eerste Nederlandse bedrijf pas op een 24e plaats.

De Porsche Holding heeft in maart dit jaar overigens, zoals gemeld, grote veranderingen ondergaan. Tot dan toe opereerde de onderneming via twee retailgroepen, VW en Porsche via Porsche Inter Auto en de multibrand-wereld via het Franse PGA. Nadat aandeelhouder Volkswagen AG echter besloot dat multibrand niet langer de strategie was van de holding werd PGA verkocht aan de Emil Grey groep.

Clem Dickmann, directeur van Aumacon, stelt: "In de nabije toekomst jaren staan er veel ontwikkelingen te gebeuren in de autoretail. Autodealers worden de komende jaren geconfronteerd met grote uitdagingen. De schaal wordt van betekenis als het er om gaat succesvol te worden en te blijven. Deze groep van 100 top dealers doen hun uiterste best om in de business te blijven door hun marktpositie en hun processen te verbeteren. Fusies en overnames zijn gebruikelijk in de autoretail maar deze groepen groeien ook op eigen kracht door marktaandeel te winnen. Uiteindelijk hebben ‘economies of scale’ bewezen dat ze een succesvolle strategie vormen om duurzame resultaten te behalen. We zijn van plan om deze topgroepen te blijven volgen bij hun toekomstige inspanningen en ontwikkelingen.

Dealer top-100