De overname ligt ter goedkeuring bij de ACM en zal naar verwachting worden afgewikkeld op 1 augustus aanstaande. De directie van het Noord-Hollandse Autobedrijf Van Zwienen zal zich de komende tijd voorbereiden op de aansluiting van de dealergroep binnen Van Mossel Automotive Groep.
Door deze overname zullen de vijf Peugeot- en vier Citroën vestigingen worden toegevoegd aan het huidige Peugeot / Citroën / DS cluster bij Van Mossel. Het aantal Peugeot vestigingen komt daarmee binnen de groep uit op 11 en voor Citroën op 6.

Hans van Zwienen, directeur Van Autobedrijf Van Zwienen, zal zelf na de overname gaan genieten van een welverdiend pensioen. Alle betrokken medewerkers -inclusief de huidige directie- treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en zullen werkzaam blijven vanuit dezelfde locaties.  

Nieuwe koers

Eric Berkhof, DGA Van Mossel Automotive Groep: "Ons bedrijf heeft gekozen voor een geïntegreerde marktbenadering en een landelijke dekking in de autodichte gebieden van Nederland. Met de Noord-Hollandse vestigingen van Autobedrijf Van Zwienen zijn we nu nog beter vertegenwoordigd in het westen van Nederland. Wij zijn erg blij met deze overname en kijken ernaar uit om alle medewerkers te verwelkomen als nieuwe collega."