Om aan de malaise te ontsnappen wil Pendragon zich nog meer concentreren op de tweedehands markt. Die divisie zou de winst dan ook in vijf jaar tijd moeten verdubbelen, iets waar tot nu toe echter weinig zicht op lijkt. In de afgelopen maanden werden weer drie Car Stores, enorme hallen vol tweedehands auto’s, geopend in Norwich, Ipswich en Shrewsbury. Bovendien heeft Pendragon twee grootschalige werkplaatsen geopend om tweedehands wagens op te knappen en de handel in die occasions verder te ‘industrialiseren’. Dit jaar moeten er nog twee van dat soort vestigingen bijkomen waarmee dan samen in totaal 80.000 auto’s per jaar verwerkt kunnen worden.

Eind vorig jaar werd bovendien een grote herstructurering van de vaste dealervestigingen aangekondigd. In dat kader zijn er de afgelopen maanden weer twee afgestoten.