De aankoop is de derde overname van een Belgische dealer door Bilia, met een omzet van 2,6 miljard euro inmiddels één van de grootste dealerorganisaties in Europa. In 2016 kochten de Zweden al BMW-distributeurs in Aarlen en Libramont op. De Zweedse onderneming is behalve in België en in Zweden zelf ook aanwezig in Noorwegen, Duitsland en Luxemburg met BMW, Volvo, Toyota, Renault, Dacia en Lexus in het merkenpakket. Al met al telt Bilia 130 vestigingen terwijl het in Noorwegen en Zweden ook een online autosite in de lucht heeft.

Met de nieuwe transactie gaat de fusie- en overnamegolf en daarmee schaalvergroting in de Belgische dealerwereld onverminderd door. Eerder kocht het eveneens Zweedse Anders Hedin in twee transacties al elf Mercedes-verkooppunten van twee Belgische bedrijven. Ook de Zwitserse autoreus Emil Frey is actief in België met de aankoop van zes verschillende garagebedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding