Zweden versterken positie op Belgische dealermarkt

Het Zweedse Bilia heeft haar positie in België versterkt met de overname van BMW-dealer Verstraeten in Lochristi. Volgens een mededeling van het beursgenoteerde Bilia draait Verstraeten een omzet van 72 miljoen euro. Bilia zelf stelt dat het nog in onderhandeling is met Verstraeten maar volgens dagblad De Tijd is de overname al rond.

De aankoop is de derde overname van een Belgische dealer door Bilia, met een omzet van 2,6 miljard euro inmiddels één van de grootste dealerorganisaties in Europa. In 2016 kochten de Zweden al BMW-distributeurs in Aarlen en Libramont op. De Zweedse onderneming is behalve in België en in Zweden zelf ook aanwezig in Noorwegen, Duitsland en Luxemburg met BMW, Volvo, Toyota, Renault, Dacia en Lexus in het merkenpakket. Al met al telt Bilia 130 vestigingen terwijl het in Noorwegen en Zweden ook een online autosite in de lucht heeft.

Met de nieuwe transactie gaat de fusie- en overnamegolf en daarmee schaalvergroting in de Belgische dealerwereld onverminderd door. Eerder kocht het eveneens Zweedse Anders Hedin in twee transacties al elf Mercedes-verkooppunten van twee Belgische bedrijven. Ook de Zwitserse autoreus Emil Frey is actief in België met de aankoop van zes verschillende garagebedrijven.

Zweden versterken positie op Belgische dealermarkt - Automobielmanagement.nl

Zweden versterken positie op Belgische dealermarkt

Het Zweedse Bilia heeft haar positie in België versterkt met de overname van BMW-dealer Verstraeten in Lochristi. Volgens een mededeling van het beursgenoteerde Bilia draait Verstraeten een omzet van 72 miljoen euro. Bilia zelf stelt dat het nog in onderhandeling is met Verstraeten maar volgens dagblad De Tijd is de overname al rond.

De aankoop is de derde overname van een Belgische dealer door Bilia, met een omzet van 2,6 miljard euro inmiddels één van de grootste dealerorganisaties in Europa. In 2016 kochten de Zweden al BMW-distributeurs in Aarlen en Libramont op. De Zweedse onderneming is behalve in België en in Zweden zelf ook aanwezig in Noorwegen, Duitsland en Luxemburg met BMW, Volvo, Toyota, Renault, Dacia en Lexus in het merkenpakket. Al met al telt Bilia 130 vestigingen terwijl het in Noorwegen en Zweden ook een online autosite in de lucht heeft.

Met de nieuwe transactie gaat de fusie- en overnamegolf en daarmee schaalvergroting in de Belgische dealerwereld onverminderd door. Eerder kocht het eveneens Zweedse Anders Hedin in twee transacties al elf Mercedes-verkooppunten van twee Belgische bedrijven. Ook de Zwitserse autoreus Emil Frey is actief in België met de aankoop van zes verschillende garagebedrijven.