Het verzoek tot verkoop kwam van Renault Nederland en ‘vanwege de goede relatie met Renault Nederland en de strategische doelstelling van Stern Groep het aantal dealervestigingen te reduceren, is Stern Groep op dit verzoek van Renault Nederland ingegaan.’ Inmiddels is overeenstemming bereikt met Nieuwendijk over deze transactie. Circa 40 werknemers zullen meegaan en in dienst treden bij Nieuwendijk.

Vireo Auto
Onlangs is overeengekomen dat ook de Vireo vestiging in Haarlem wordt overgedragen aan een dealer in dat gebied. De Vireo vestiging in Alkmaar zal nog dit jaar worden gesloten en de activiteiten zullen zoveel mogelijk worden samengevoegd in Purmerend. Dit betekent dat het aantal Vireo vestigingen de laatste jaren geleidelijk is verminderd van oorspronkelijk zeven naar uiteindelijk drie eind 2018. Na enkele jaren stevige verliezen te hebben geleden met de FCA merken is nu zicht op een positieve bijdrage aan het groepsresultaat, meldt het bedrijf.

Het verminderen van het aantal showrooms bij Dealergroep Stern past in de strategie die is vastgelegd waarbij Stern zich meer en meer gaat richten op (financiële) dienstverlening, de verkoop van gebruikte auto’s, aftersales service, parts en schadeherstel.