Volgens de dealers wil BMW zelf op een directere manier omgaan met de klanten en daardoor haar eigen winstmarge opvoeren. Dat is vooral mogelijk door de toenemende digitalisering rond de auto die meer data oplevert.

De plannen brengen echter het economische voortbestaan van de partners in het dealernetwerk in gevaar, stelt Handelsblatt. "Sinds zijn aantreden hebben we niet veel vernomen van Pieter Nota. Dat betekent echter niet dat de 54-jarige verkoopdirecteur zijn veld niet aan het omploegen is. Dat blijkt nu: Nota riskeert een openlijk conflict met de Duitse dealers. Maar iemand die voor zijn BMW-tijd met hem heeft samengewerkt zegt: als iemand het voor elkaar kan krijgen, dan is het Nota."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding