Het overgenomen BMW-bedrijf, dat ook Mini verkoopt, heeft vier vestigingen en draaide vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro. 

Met de nieuwe overname gaat de consolidatie in de Belgische dealerwereld onverminderd door. Delorge zelf omvat na een reeks acquisities inmiddels 13 Volkswagen-garages. Eerder al kocht het BMW-dealer Van Osch in de Belgische provincie Limburg. Bovendien kopen grotere en middelgrote binnenlandse dealers voortdurend collega’s op. 

Een opvallende nieuwkomer is de Zweedse dealergroep Bilia, één van de grootste autoverkopers in Europa, die in 2016 en vorig jaar ook al een aantal BMW-bedrijven in België inlijfde. Het eveneens Zweedse Anders Hedin is er inmiddels eigenaar van een aantal Mercedes-dealers. 

Net een week geleden zette de vaderlandse Van Mossel Groep ook een belangrijke stap op de Belgische automarkt met de overname van de dealergroepen GMAN en Groep Bruyninx die samen 22 vestigingen tellen.