Frank Arendsen, directeur van Volvo-dealer Harrie Arendsen geeft met de overname invulling aan zijn ambities op het gebied van mobiliteitsoplossingen in combinatie met fietsen. “Vaak denkt men toch standaard aan leaseauto’s. Daar wil ik iets aan toevoegen. Door deze samenwerking kunnen wij onze klanten straks een breder portfolio aanbieden en hen nog meer ontzorgen op het gebied van mobiliteit. Dit is de eerste stap in de transformatie van Volvo-dealer naar leverancier van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Deze stap past goed bij ons duurzaamheidsbesef.”

Pedaleur-loket

Arendsen wil op alle vijf de vestigingen van het dealerbedrijf in ieder geval een Pedaleur-loket creëren. Klanten kunnen hier straks terecht voor fietsonderhoud en gebruik maken van leenfietsen en demo’s voor vervangend vervoer uit recentere bouwjaren. De Pedaleur krijgt er op zijn beurt een doelgroep bij op het gebied van lease. Met de overname zal de naam van de Pedaleur worden veranderd in ‘Pedaleur Bikes – by Harrie Arendsen’.