Omzet mobiliteitsbranche gehalveerd door coronacrisis

Het werk in de werkplaats blijft afnemen en ook het aantal geannuleerde orders loopt verder op. Het omzetverlies in de mobiliteitsbranche ligt gemiddeld op 46,5 procent. Het blijkt uit de meest actuele cijfers van brancheorganisatie Bovag.

Bovag peilt wekelijks via hun coronamonitor hoe de leden ervoor staan. De verwachtingen voor de arbeidsmarkt lijken deze week gestabiliseerd, maar het aantal ondernemers dat denkt vanwege de coronacrisis afscheid te moeten nemen van medewerkers is gedaald met 11,1 procent. Liquiditeit blijft de belangrijkste zorg van de Bovag-leden, het gemiddelde omzetverlies als gevolg van corona is 46,5 procent. Om dit verlies financieel te dragen, verwachten vier op de vijf bedrijven tussen nu en drie maanden extra krediet nodig te hebben. Aan de monitor deden 1.800 van de 9.000 leden mee. Volgens Bovag is Nederland tot stilstand gekomen. “Mensen nemen alleen de auto als dat echt nodig is. Verder staat het verkeer vrijwel stil”, aldus een woordvoerder.

Positief

Ondanks alles zijn de meeste deelnemers van de monitor nog positief over de afloop van deze crisis, 71,9 procent van de ondernemers heeft er vertrouwen in dat hun bedrijf door deze crisis heen komt. Daarvoor zoeken de leden in groeiende mate steun bij hun accountant én bij branchevereniging (+5,4 procent). Ook ziet Bovag een stijging in het aantal leden dat gebruik maakt van de hulpregelingen van de overheid, zoals de NOW-regeling. Een deel van de leden ondervindt problemen bij het aanvragen van de NOW-regeling. Met name grotere bedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten, zoals autodealerholdings, dreigen door hun structuur buiten de boot te vallen. Ook seizoensgebonden ondernemers, zoals caravan- en camperbedrijven, past de huidige regeling niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Omzet mobiliteitsbranche gehalveerd door coronacrisis - Automobielmanagement.nl

Omzet mobiliteitsbranche gehalveerd door coronacrisis

Het werk in de werkplaats blijft afnemen en ook het aantal geannuleerde orders loopt verder op. Het omzetverlies in de mobiliteitsbranche ligt gemiddeld op 46,5 procent. Het blijkt uit de meest actuele cijfers van brancheorganisatie Bovag.

Bovag peilt wekelijks via hun coronamonitor hoe de leden ervoor staan. De verwachtingen voor de arbeidsmarkt lijken deze week gestabiliseerd, maar het aantal ondernemers dat denkt vanwege de coronacrisis afscheid te moeten nemen van medewerkers is gedaald met 11,1 procent. Liquiditeit blijft de belangrijkste zorg van de Bovag-leden, het gemiddelde omzetverlies als gevolg van corona is 46,5 procent. Om dit verlies financieel te dragen, verwachten vier op de vijf bedrijven tussen nu en drie maanden extra krediet nodig te hebben. Aan de monitor deden 1.800 van de 9.000 leden mee. Volgens Bovag is Nederland tot stilstand gekomen. “Mensen nemen alleen de auto als dat echt nodig is. Verder staat het verkeer vrijwel stil”, aldus een woordvoerder.

Positief

Ondanks alles zijn de meeste deelnemers van de monitor nog positief over de afloop van deze crisis, 71,9 procent van de ondernemers heeft er vertrouwen in dat hun bedrijf door deze crisis heen komt. Daarvoor zoeken de leden in groeiende mate steun bij hun accountant én bij branchevereniging (+5,4 procent). Ook ziet Bovag een stijging in het aantal leden dat gebruik maakt van de hulpregelingen van de overheid, zoals de NOW-regeling. Een deel van de leden ondervindt problemen bij het aanvragen van de NOW-regeling. Met name grotere bedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten, zoals autodealerholdings, dreigen door hun structuur buiten de boot te vallen. Ook seizoensgebonden ondernemers, zoals caravan- en camperbedrijven, past de huidige regeling niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding