Het EV-merk uit de stal van Geely deelde eind vorige maand mee de eerste drie Polestar Spaces te openen in Nederland. Die zijn gevestigd in Rotterdam, Eindhoven en Leidschendam. Belangstellenden kunnen daar kennis maken met de Polestar 2 die sinds kort ook in Nederland leverbaar is. Polestar liet daarbij tevens weten dat later dit jaar de vierde Polestar Space in de regio Amsterdam zal worden geopend. Uit de website blijkt nu dat voor die vestiging is gekozen voor het winkelcentrum van Amstelveen.

“Het is onze ambitie om de relatie tussen consument en automerk te herdefiniëren en automotive retail te veranderen. Daarom zijn de locaties die we in Nederland gekozen hebben ook perfect; precies op de plekken waar mensen graag winkelen en ontspannen. Met de Polestar Spaces maken we het kopen van een auto weer eenvoudig, zonder gedoe”, aldus Thomas Ingenlath, CEO van Polestar bij de aankondiging. “Als we het hebben over performance gaat het voor ons niet alleen om rijprestaties, maar ook over de ervaringen van onze klanten van aanschaf tot het gebruik van alledag. In de Spaces bieden we een klantervaring die zich écht alleen op de consument richt, zonder focus op harde verkoop.’’

‘Community hub’

Overigens heeft een zustermerk van Polestar, Lynk & Co, ook het plan om dit najaar een vestiging te openen in Amsterdam. Dat wordt de eerste zodanige vestiging van het merk in Europa. Lynk & Co omschrijft dat als een ‘community hub waar we evenementen gaan organiseren, producten verkopen van lokale designers, je kunt er de auto van dichtbij bekijken en we hebben ruimte voor je om te werken.’’ Lynk & Co wil haar auto’s alleen per abonnement uitgeven en in principe niet verkopen.