125-jarig Volvo Buitenweg ontvangt predicaat Hofleverancier

Volvo Buitenweg in Naarden heeft uit handen van de commissaris van de koning in Noord-Holland Arthur van Dijk het predicaat Hofleverancier ontvangen. Koning Willem-Alexander heeft het predicaat toegekend vanwege het 125-jarig jubileum en de vooraanstaande plaats die de Volvo-dealer inneemt in de regio. Daarmee mag Buitenweg het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.

De festiviteiten rondom het jubileum van Buitenweg konden vanwege Covid-19 niet op de officiële verjaardag op 24 april plaatsvinden. Ook nu kon de uitreiking van het predicaat vanwege de geldende maatregelen niet groots gevierd worden. “Het is spijtig dat we de feestelijkheden moeten verplaatsen. We zijn van plan om onze verjaardag uitgebreid te vieren met muziek en diverse activiteiten op de laatste dag van ons jubileumjaar, 23 april 2021,’’ licht algemeen directeur Willem Jan van der Burg toe. “De toekenning van het predicaat is als een kroon op onze lange historie en ambities.’’

Rijtuigfabriek

Op 24 april 1895 richtten Jan en Stephanus Buitenweg een rijtuigenfabriek op in De Bilt. De twee broers bouwden al snel naam op met kwalitatief hoogstaande rijtuigen. Begin twintigste eeuw bouwt het bedrijf carrosserieën voor gemotoriseerde voertuigen, die op dat moment snel in opkomst raken. Na de oorlog gaat Buitenweg de eerste modellen van het Zweedse merk Volvo verkopen en onderhouden. Met de overname van een Volvo-dealer in Hilversum maakt Buitenweg de eerste stappen in het Gooi. Later worden de Parkgarage in Baarn en Wilhelminagarage in Naarden bij de familie gevoegd.

Solide basis

Er wordt in het jubileumjaar niet alleen teruggekeken op een rijke historie. Buitenweg kijkt ook bewust vooruit naar de eerste jaren van 125 jaar toekomst. De branche is de laatste jaren sterk in ontwikkeling, met de opkomst van nieuwe aandrijflijnen en de verschuiving van het oriëntatie- en aankoopproces naar online. Willem Jan: “Deze ontwikkelingen zijn door het coronavirus alleen maar versneld. Het is ons dit jaar gelukt de klap van de coronacrisis op te vangen, maar daardoor realiseren wij ons ook eens te meer dat een efficiënte en solide basis essentieel is voor een gezonde toekomst.’’

Vestiging Baarn dicht

Om die reden is besloten om de vestiging in Baarn per 14 november 2020 te sluiten. “Een lastig besluit, maar met onze vestigingen in Hilversum en Naarden staan we sterker voor de toekomst. Daarnaast kunnen wij in Baarn niet de verbeteringen doorvoeren die nodig zijn om te blijven voldoen aan verwachtingen van zowel onze klanten als de importeur, bijvoorbeeld op gebied van serviceniveau en uitstraling.’’

Boodschap

In de afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in de showrooms en werkplaatsen van Buitenweg in Hilversum en Naarden. In 2018 werd De Tinfabriek in Naarden geopend met, naast Volvo Buitenweg, Meettin als bewoner. Meettin verhuurt ruimtes om te vergaderen en zakelijke bijeenkomsten te organiseren. Volgens Willem Jan heeft het toekennen van het predicaat ook een boodschap voor de toekomst. “Hoe eervol het predicaat ook is, het betekent niet dat wij op onze lauweren kunnen rusten. Het daagt ons juist extra uit om de juiste beslissingen te blijven nemen op weg naar een gezonde, innovatieve en duurzame toekomst. We willen ons continu blijven optimaliseren om ook de volgende 125 jaar te kunnen realiseren.’’

125-jarig Volvo Buitenweg ontvangt predicaat Hofleverancier - Automobielmanagement.nl

125-jarig Volvo Buitenweg ontvangt predicaat Hofleverancier

Volvo Buitenweg in Naarden heeft uit handen van de commissaris van de koning in Noord-Holland Arthur van Dijk het predicaat Hofleverancier ontvangen. Koning Willem-Alexander heeft het predicaat toegekend vanwege het 125-jarig jubileum en de vooraanstaande plaats die de Volvo-dealer inneemt in de regio. Daarmee mag Buitenweg het Koninklijk Wapen voeren met de toevoeging bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier.

De festiviteiten rondom het jubileum van Buitenweg konden vanwege Covid-19 niet op de officiële verjaardag op 24 april plaatsvinden. Ook nu kon de uitreiking van het predicaat vanwege de geldende maatregelen niet groots gevierd worden. “Het is spijtig dat we de feestelijkheden moeten verplaatsen. We zijn van plan om onze verjaardag uitgebreid te vieren met muziek en diverse activiteiten op de laatste dag van ons jubileumjaar, 23 april 2021,’’ licht algemeen directeur Willem Jan van der Burg toe. “De toekenning van het predicaat is als een kroon op onze lange historie en ambities.’’

Rijtuigfabriek

Op 24 april 1895 richtten Jan en Stephanus Buitenweg een rijtuigenfabriek op in De Bilt. De twee broers bouwden al snel naam op met kwalitatief hoogstaande rijtuigen. Begin twintigste eeuw bouwt het bedrijf carrosserieën voor gemotoriseerde voertuigen, die op dat moment snel in opkomst raken. Na de oorlog gaat Buitenweg de eerste modellen van het Zweedse merk Volvo verkopen en onderhouden. Met de overname van een Volvo-dealer in Hilversum maakt Buitenweg de eerste stappen in het Gooi. Later worden de Parkgarage in Baarn en Wilhelminagarage in Naarden bij de familie gevoegd.

Solide basis

Er wordt in het jubileumjaar niet alleen teruggekeken op een rijke historie. Buitenweg kijkt ook bewust vooruit naar de eerste jaren van 125 jaar toekomst. De branche is de laatste jaren sterk in ontwikkeling, met de opkomst van nieuwe aandrijflijnen en de verschuiving van het oriëntatie- en aankoopproces naar online. Willem Jan: “Deze ontwikkelingen zijn door het coronavirus alleen maar versneld. Het is ons dit jaar gelukt de klap van de coronacrisis op te vangen, maar daardoor realiseren wij ons ook eens te meer dat een efficiënte en solide basis essentieel is voor een gezonde toekomst.’’

Vestiging Baarn dicht

Om die reden is besloten om de vestiging in Baarn per 14 november 2020 te sluiten. “Een lastig besluit, maar met onze vestigingen in Hilversum en Naarden staan we sterker voor de toekomst. Daarnaast kunnen wij in Baarn niet de verbeteringen doorvoeren die nodig zijn om te blijven voldoen aan verwachtingen van zowel onze klanten als de importeur, bijvoorbeeld op gebied van serviceniveau en uitstraling.’’

Boodschap

In de afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in de showrooms en werkplaatsen van Buitenweg in Hilversum en Naarden. In 2018 werd De Tinfabriek in Naarden geopend met, naast Volvo Buitenweg, Meettin als bewoner. Meettin verhuurt ruimtes om te vergaderen en zakelijke bijeenkomsten te organiseren. Volgens Willem Jan heeft het toekennen van het predicaat ook een boodschap voor de toekomst. “Hoe eervol het predicaat ook is, het betekent niet dat wij op onze lauweren kunnen rusten. Het daagt ons juist extra uit om de juiste beslissingen te blijven nemen op weg naar een gezonde, innovatieve en duurzame toekomst. We willen ons continu blijven optimaliseren om ook de volgende 125 jaar te kunnen realiseren.’’