Van Mossel neemt 8 vestigingen Renault/Dacia-dealer Indumij Groep over

Van Mossel Automotive Groep heeft de overname van de automotive tak van de Indumij Groep, de Renault/Dacia-dealer in West-Brabant en Zuid-Holland, aangekondigd. De deal is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt. Begin april moet de overname afgerond zijn.

Na een aantal overnames heeft Indumij Groep inmiddels acht Renault-vestigingen, waarvan vier met het merk Dacia en twee met een vestiging van het Indumij Occasion Center, onder zijn paraplu. Met bijna tweehonderd medewerkers zet het bedrijf jaarlijks ruim 100 miljoen euro om en heeft het een plek gevonden in de top 25 van de grootste autodealerholdings van Nederland.

Renault Nederland wil het dealernetwerk inkrimpen en het aantal contractpartners verder omlaag brengen. “Het is voor ons een weloverwogen keuze om de automotive tak van ons familiebedrijf over te dragen. Van Mossel is een toekomstbestendige club waar ik zeer veel vertrouwen in heb”, aldus Derk de Haas, eigenaar van Indumij.

Alles onder één dak

“Door de overname creëren we een prachtig rayon voor de merken Renault en Dacia waar we op de juiste manier invulling aan zullen geven. We zijn er trots op het vertrouwen te hebben gekregen om dit mooie bedrijf voort te zetten volgens onze filosofie: alles onder één dak. Met eigen dealerbedrijven, een eigen op- en ombouw & signingbedrijf, eigen schadeherstelbedrijven, eigen leasemaatschappijen en de mogelijkheid tot het onderbrengen van verzekeringen en financieren bij ons, staat Van Mossel heel dicht bij de klant”, reageert Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep.

Naast de overname maakt Van Mossel bovendien bekend dat zij de huidige joint venture met de VKV Groep omzet van een 50%- naar een 100%-belang voor Van Mossel. De samenwerking dateert van eind 2018 en omvat het dealerschap van de merken Renault, Nissan en Dacia.

Berkhof: “De overname van de tweede 50% is in goede harmonie gegaan met Marc en Peter van Kerkhof en Chris Visscher, de oprichters en aandeelhouders van de VKV Groep. Wij zijn hen zeer erkentelijk voor het tussentijds vertrouwen. Wij gaan verder met het huidige driekoppige directieteam en zijn tevens trots te melden dat hieraan Jean-Paul van Gurp als Algemeen Directeur Van Mossel Renault/Nissan/Dacia toegevoegd is.”

Lees ook:

Van Mossel neemt 8 vestigingen Renault/Dacia-dealer Indumij Groep over - Automobielmanagement.nl

Van Mossel neemt 8 vestigingen Renault/Dacia-dealer Indumij Groep over

Van Mossel Automotive Groep heeft de overname van de automotive tak van de Indumij Groep, de Renault/Dacia-dealer in West-Brabant en Zuid-Holland, aangekondigd. De deal is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt. Begin april moet de overname afgerond zijn.

Na een aantal overnames heeft Indumij Groep inmiddels acht Renault-vestigingen, waarvan vier met het merk Dacia en twee met een vestiging van het Indumij Occasion Center, onder zijn paraplu. Met bijna tweehonderd medewerkers zet het bedrijf jaarlijks ruim 100 miljoen euro om en heeft het een plek gevonden in de top 25 van de grootste autodealerholdings van Nederland.

Renault Nederland wil het dealernetwerk inkrimpen en het aantal contractpartners verder omlaag brengen. “Het is voor ons een weloverwogen keuze om de automotive tak van ons familiebedrijf over te dragen. Van Mossel is een toekomstbestendige club waar ik zeer veel vertrouwen in heb”, aldus Derk de Haas, eigenaar van Indumij.

Alles onder één dak

“Door de overname creëren we een prachtig rayon voor de merken Renault en Dacia waar we op de juiste manier invulling aan zullen geven. We zijn er trots op het vertrouwen te hebben gekregen om dit mooie bedrijf voort te zetten volgens onze filosofie: alles onder één dak. Met eigen dealerbedrijven, een eigen op- en ombouw & signingbedrijf, eigen schadeherstelbedrijven, eigen leasemaatschappijen en de mogelijkheid tot het onderbrengen van verzekeringen en financieren bij ons, staat Van Mossel heel dicht bij de klant”, reageert Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep.

Naast de overname maakt Van Mossel bovendien bekend dat zij de huidige joint venture met de VKV Groep omzet van een 50%- naar een 100%-belang voor Van Mossel. De samenwerking dateert van eind 2018 en omvat het dealerschap van de merken Renault, Nissan en Dacia.

Berkhof: “De overname van de tweede 50% is in goede harmonie gegaan met Marc en Peter van Kerkhof en Chris Visscher, de oprichters en aandeelhouders van de VKV Groep. Wij zijn hen zeer erkentelijk voor het tussentijds vertrouwen. Wij gaan verder met het huidige driekoppige directieteam en zijn tevens trots te melden dat hieraan Jean-Paul van Gurp als Algemeen Directeur Van Mossel Renault/Nissan/Dacia toegevoegd is.”

Lees ook: