Sindsdien hebben noch Stern noch Hedin ook maar iets laten weten over dat fusie-idee. Of er nog – of weer – gesprekken gaande zijn of dat de fusie is afgeblazen is dan ook niet duidelijk.

Verzevenvoudiging

Hedin Groep, dat een vijftiental Mercedes-dealers telt in België en verder actief is in moederland Zweden, Noorwegen, Duitsland en Zwitserland, kon ondanks corona de winst vorig jaar bijna verzevenvoudigen naar omgerekend 56,37 miljoen euro. De omzet kwam met ruim 2,7 miljard euro bijna zes procent hoger uit.

Acquisities

Een deel van die omzetgroei is te danken aan een reeks acquisities en uitbreidingen. Het dealerbedrijf voert alles bij elkaar rond de 30 merken en heeft daar recent in Zweden ook weer MG aan toegevoegd. Hedin Groep is bovendien actief in de bandenbranche en is via een dochterbedrijf importeur en distributeur voor Dodge en RAM in Europa.

Lees ook:
Stern boekt 3,3 miljoen euro winst