Daimler verkoopt 25 eigen Mercedes-dealers

Daimler gaat 25 eigen Mercedes-Benz dealers in België, Spanje en Groot-Brittannië verkopen. Dat kan rond de één miljard euro opleveren en past in de plannen van CEO Ola Källenius om de kosten verder terug te dringen.

In de drie landen bezit Daimler dealers en werkplaatsen die samen werk bieden aan 2.800 mensen. Die zouden in één keer verkocht kunnen worden, aan een groot autobedrijf of een investeerder, of per land of bedrijf. Per dealerbedrijf kan daar een prijskaartje van tussen de 30 en 40 miljoen aanhangen. Daimler benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er vestigingen dicht gaan: “In de mogelijke gesprekken met belangstellenden zal een ondernemersresultaat op lange termijn alsmede de voortzetting van de Mercedes-Benz activiteiten op de locaties de hoogste prioriteit hebben.’’

1500 vestigingen

Daimler is in 19 landen in Europa aanwezig met rond de 1.500 vestigingen. In verreweg de meeste gevallen zijn dat zelfstandige ondernemers of grotere dealers. In België zijn bijvoorbeeld twee Mercedes-Benz bedrijven, die in Turnhout en Brecht, in handen van Van Mossel. Een reeks andere Belgische dealers behoren tot het Zweedse Hedin Auto. In andere delen van de wereld werkt Daimler uitsluitend met derde partijen wat over het algemeen betere rendementen oplevert.

Lees ook:
Mercedes-Benz wil in China productie opvoeren met 45 procent

Daimler verkoopt 25 eigen Mercedes-dealers - Automobielmanagement.nl

Daimler verkoopt 25 eigen Mercedes-dealers

Daimler gaat 25 eigen Mercedes-Benz dealers in België, Spanje en Groot-Brittannië verkopen. Dat kan rond de één miljard euro opleveren en past in de plannen van CEO Ola Källenius om de kosten verder terug te dringen.

In de drie landen bezit Daimler dealers en werkplaatsen die samen werk bieden aan 2.800 mensen. Die zouden in één keer verkocht kunnen worden, aan een groot autobedrijf of een investeerder, of per land of bedrijf. Per dealerbedrijf kan daar een prijskaartje van tussen de 30 en 40 miljoen aanhangen. Daimler benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er vestigingen dicht gaan: “In de mogelijke gesprekken met belangstellenden zal een ondernemersresultaat op lange termijn alsmede de voortzetting van de Mercedes-Benz activiteiten op de locaties de hoogste prioriteit hebben.’’

1500 vestigingen

Daimler is in 19 landen in Europa aanwezig met rond de 1.500 vestigingen. In verreweg de meeste gevallen zijn dat zelfstandige ondernemers of grotere dealers. In België zijn bijvoorbeeld twee Mercedes-Benz bedrijven, die in Turnhout en Brecht, in handen van Van Mossel. Een reeks andere Belgische dealers behoren tot het Zweedse Hedin Auto. In andere delen van de wereld werkt Daimler uitsluitend met derde partijen wat over het algemeen betere rendementen oplevert.

Lees ook:
Mercedes-Benz wil in China productie opvoeren met 45 procent