In de drie landen bezit Daimler dealers en werkplaatsen die samen werk bieden aan 2.800 mensen. Die zouden in één keer verkocht kunnen worden, aan een groot autobedrijf of een investeerder, of per land of bedrijf. Per dealerbedrijf kan daar een prijskaartje van tussen de 30 en 40 miljoen aanhangen. Daimler benadrukt dat het niet de bedoeling is dat er vestigingen dicht gaan: “In de mogelijke gesprekken met belangstellenden zal een ondernemersresultaat op lange termijn alsmede de voortzetting van de Mercedes-Benz activiteiten op de locaties de hoogste prioriteit hebben.’’

1500 vestigingen

Daimler is in 19 landen in Europa aanwezig met rond de 1.500 vestigingen. In verreweg de meeste gevallen zijn dat zelfstandige ondernemers of grotere dealers. In België zijn bijvoorbeeld twee Mercedes-Benz bedrijven, die in Turnhout en Brecht, in handen van Van Mossel. Een reeks andere Belgische dealers behoren tot het Zweedse Hedin Auto. In andere delen van de wereld werkt Daimler uitsluitend met derde partijen wat over het algemeen betere rendementen oplevert.

Lees ook:
Mercedes-Benz wil in China productie opvoeren met 45 procent

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding