Van Mossel mag Indumij overnemen

De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname van Auto Indumij B.V. door Van Mossel Automotive Groep. De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de concurrentie op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren

Van Mossel kondigde in februari aan de automotive tak van de Indumij Groep over te willen nemen. Dat bedrijf verkoopt nieuwe en gebruikte personenauto’s en lichte bedrijfswagens van de merken Renault/Dacia in West-Brabant en Zuid-Holland.

Geen vergunning

Formeel gebeurt de overname door BEE Holding 2 B.V., een joint-venture van Van Mossel Automotive Groep en Automabe Lease Holding, zo blijkt uit het bericht van de ACM. Die combinatie verkoopt eveneens auto’s van Renault en Dacia alsmede van Nissan en Infiniti. De transactie valt onder het toezicht op concentraties in het bedrijfsleven en werd daarom aangemeld bij de ACM. Een vergunning is echter niet nodig.

Lees ook:
Van Mossel levert 165 exemplaren elektrische Opel Vivaro aan taxibedrijf

Van Mossel mag Indumij overnemen - Automobielmanagement.nl

Van Mossel mag Indumij overnemen

De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname van Auto Indumij B.V. door Van Mossel Automotive Groep. De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de concurrentie op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren

Van Mossel kondigde in februari aan de automotive tak van de Indumij Groep over te willen nemen. Dat bedrijf verkoopt nieuwe en gebruikte personenauto’s en lichte bedrijfswagens van de merken Renault/Dacia in West-Brabant en Zuid-Holland.

Geen vergunning

Formeel gebeurt de overname door BEE Holding 2 B.V., een joint-venture van Van Mossel Automotive Groep en Automabe Lease Holding, zo blijkt uit het bericht van de ACM. Die combinatie verkoopt eveneens auto’s van Renault en Dacia alsmede van Nissan en Infiniti. De transactie valt onder het toezicht op concentraties in het bedrijfsleven en werd daarom aangemeld bij de ACM. Een vergunning is echter niet nodig.

Lees ook:
Van Mossel levert 165 exemplaren elektrische Opel Vivaro aan taxibedrijf