Van Mossel neemt Belgische Kia-dealer over

Van Mossel Automotive Groep neemt de Kia-activiteiten van Garage Vandecruys uit Kessel over. Vanaf 1 december zal het Kia-dealerschap door Van Mossel worden voortgezet in de showroom te Lier waar nu reeds een Opel-dealer van Van Mossel gevestigd is.

Door de overname van de Kia activiteiten van Garage Vandecruys worden de groeiambities van Van Mossel in de Belgische markt verdergezet. “We zijn in België reeds actief met Kia in Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot” zegt Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg. “Het toevoegen van een extra locatie is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen.” De medewerkers die bij Vandecruys verantwoordelijk waren voor Kia krijgen een stabiele toekomst op de nieuwe locatie.

Offensief

Van Mossel Automotive Groep startte begin 2019 het overname-offensief van dealerbedrijven in België met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht.

Grootste overname

Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia. En in september verhuisde de medewerkers van Citroën Garage Van Thielen na de overname naar de nieuwe vestiging van Van Mossel te Aarschot. Afgelopen maand werd Van Mossel tevens eigenaar van Ford garage Deprince uit Lier.

Lees ook:
Van Mossel neemt Belgische Ford-dealer Deprince over

Van Mossel neemt Belgische Kia-dealer over - Automobielmanagement.nl

Van Mossel neemt Belgische Kia-dealer over

Van Mossel Automotive Groep neemt de Kia-activiteiten van Garage Vandecruys uit Kessel over. Vanaf 1 december zal het Kia-dealerschap door Van Mossel worden voortgezet in de showroom te Lier waar nu reeds een Opel-dealer van Van Mossel gevestigd is.

Door de overname van de Kia activiteiten van Garage Vandecruys worden de groeiambities van Van Mossel in de Belgische markt verdergezet. “We zijn in België reeds actief met Kia in Hasselt, Sint-Truiden en Aarschot” zegt Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg. “Het toevoegen van een extra locatie is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige dealergroepen en leasemaatschappijen.” De medewerkers die bij Vandecruys verantwoordelijk waren voor Kia krijgen een stabiele toekomst op de nieuwe locatie.

Offensief

Van Mossel Automotive Groep startte begin 2019 het overname-offensief van dealerbedrijven in België met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht.

Grootste overname

Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia. En in september verhuisde de medewerkers van Citroën Garage Van Thielen na de overname naar de nieuwe vestiging van Van Mossel te Aarschot. Afgelopen maand werd Van Mossel tevens eigenaar van Ford garage Deprince uit Lier.

Lees ook:
Van Mossel neemt Belgische Ford-dealer Deprince over