Overname Stern door Zweedse Hedin rond

De overname van het grootste deel van de activiteiten van Stern door de Zweedse Hedin Mobility Group AB is rond. De gezamenlijke groep wordt de zevende dealergroep van Europa. Stern zal, zoals eerder gemeld, alle bedrijfsactiva van de kernactiviteiten, die bestaan uit de dealeractiviteiten, de schadeherstelactiviteiten, de autoverhuuractiviteiten en holdingactiviteiten, verkopen aan Hedin. De aandelen die Stern bezit in Bovemij blijven buiten de transactie.

Hedin betaalt 83 miljoen voor de overname waardoor Stern een super dividend kan uitkeren van 14,50 euro per aandeel. Inmiddels hebben aandeelhouders van meer dan 50 procent van de aandelen Stern ingestemd met de transactie. Een definitief besluit moet vallen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering op 23 februari.

Landsgrenzen

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “Wij geloven dat met Hedin een hele goede partner voor Stern is gevonden. Stern is een solide bedrijf met al jaren een waardevolle positie in de Nederlandse markt, maar we zien ook dat de autodistributie in hoog tempo over de landsgrenzen heen gaat. Op eigen kracht onze organisatie uitbouwen tot een pan-Europese groep vergt veel tijd en geld en is niet zonder risico’s omdat de komende tijd zich veel veranderingen gaan voordoen in de verhoudingen binnen onze branche. Daarom sluiten we ons aan bij een sterke speler die al pan-Europees opereert en verstevigen daarmee ook we onze positie in Nederland.”

pan-Europese mobiliteitsaanbieder

Anders Hedin, CEO Hedin Mobility Group: “Samen zullen Stern en Hedin commerciële synergieën bereiken en zetten we een volgende stap in het creëren van een pan-Europese mobiliteitsaanbieder, met Stern als Nederlandse hub. Hedin groeit qua omvang uit tot de zevende dealergroep in Europa. De automotivesector is in verandering en autofabrikanten en andere business partners zoeken naar professionele partijen die bijdragen aan een betere klantervaring en -loyaliteit. We kijken er naar uit om samen met het team van Stern dit doel te bereiken.”

Hedin Mobility Group is een groot familiebedrijf met activiteiten in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland, voornamelijk in de verkoop en service van voertuigen, groothandel van reserveonderdelen en banden voor voertuigen, huurauto’s en financiële mobiliteitsproducten en -diensten.

Lees ook:
Stern neemt vier vestigingen Auto Palace over

Overname Stern door Zweedse Hedin rond - Automobielmanagement.nl

Overname Stern door Zweedse Hedin rond

De overname van het grootste deel van de activiteiten van Stern door de Zweedse Hedin Mobility Group AB is rond. De gezamenlijke groep wordt de zevende dealergroep van Europa. Stern zal, zoals eerder gemeld, alle bedrijfsactiva van de kernactiviteiten, die bestaan uit de dealeractiviteiten, de schadeherstelactiviteiten, de autoverhuuractiviteiten en holdingactiviteiten, verkopen aan Hedin. De aandelen die Stern bezit in Bovemij blijven buiten de transactie.

Hedin betaalt 83 miljoen voor de overname waardoor Stern een super dividend kan uitkeren van 14,50 euro per aandeel. Inmiddels hebben aandeelhouders van meer dan 50 procent van de aandelen Stern ingestemd met de transactie. Een definitief besluit moet vallen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering op 23 februari.

Landsgrenzen

Directievoorzitter Henk van der Kwast: “Wij geloven dat met Hedin een hele goede partner voor Stern is gevonden. Stern is een solide bedrijf met al jaren een waardevolle positie in de Nederlandse markt, maar we zien ook dat de autodistributie in hoog tempo over de landsgrenzen heen gaat. Op eigen kracht onze organisatie uitbouwen tot een pan-Europese groep vergt veel tijd en geld en is niet zonder risico’s omdat de komende tijd zich veel veranderingen gaan voordoen in de verhoudingen binnen onze branche. Daarom sluiten we ons aan bij een sterke speler die al pan-Europees opereert en verstevigen daarmee ook we onze positie in Nederland.”

pan-Europese mobiliteitsaanbieder

Anders Hedin, CEO Hedin Mobility Group: “Samen zullen Stern en Hedin commerciële synergieën bereiken en zetten we een volgende stap in het creëren van een pan-Europese mobiliteitsaanbieder, met Stern als Nederlandse hub. Hedin groeit qua omvang uit tot de zevende dealergroep in Europa. De automotivesector is in verandering en autofabrikanten en andere business partners zoeken naar professionele partijen die bijdragen aan een betere klantervaring en -loyaliteit. We kijken er naar uit om samen met het team van Stern dit doel te bereiken.”

Hedin Mobility Group is een groot familiebedrijf met activiteiten in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, België en Zwitserland, voornamelijk in de verkoop en service van voertuigen, groothandel van reserveonderdelen en banden voor voertuigen, huurauto’s en financiële mobiliteitsproducten en -diensten.

Lees ook:
Stern neemt vier vestigingen Auto Palace over