Xpeng gaat in zee met Emil Frey Nederland

Het Chinese EV-merk Xpeng gaat bij het betreden van de Nederlandse markt samenwerken met Emil Frey. Xpeng wil met die partner ‘stores’ en een servicenetwerk opzetten. De eerste ‘experience store’ moet volgende maand openen in de Westfield Mall of The Netherlands, het grootste winkelcentrum van ons land in Leidschendam.

Xpeng kondigde eind vorig jaar al aan naar Nederland te komen. Ook wordt het binnenkort actief in Zweden waar een soortgelijke samenwerking is gesloten met de Europese dealergroep Bilia. Het Chinese autobedrijf is in Europa sinds 2020 actief in Noorwegen, het land met relatief de meeste elektrische auto’s. Daar biedt het twee modellen aan, de G3 elektrische SUV en de P7 sedan.

Potentieel

Xpeng ziet een enorm potentieel in de samenwerking met het Zwitserse Emil Frey voor de expansie in Nederland maar ook in andere landen. Het contract met Frey is de eerste retailovereenkomst die de Chinezen in Europa hebben gesloten. CEO He Xiaopeng: “Onze wereldwijde reis begint in Europa en wordt gedreven door onze toewijding om de penetratie van smart EV’s op te voeren. We steunen de ontwikkelingsstrategie voor EV’s in Europa sterk en vormen partnerschappen met de beste lokale spelers om energiebesparing, emissiereductie en elektrificatie in Europa te versnellen.’’

Lees ook:
Chinese maker van elektrische auto’s Xpeng komt naar Nederland

Xpeng gaat in zee met Emil Frey Nederland - Automobielmanagement.nl

Xpeng gaat in zee met Emil Frey Nederland

Het Chinese EV-merk Xpeng gaat bij het betreden van de Nederlandse markt samenwerken met Emil Frey. Xpeng wil met die partner ‘stores’ en een servicenetwerk opzetten. De eerste ‘experience store’ moet volgende maand openen in de Westfield Mall of The Netherlands, het grootste winkelcentrum van ons land in Leidschendam.

Xpeng kondigde eind vorig jaar al aan naar Nederland te komen. Ook wordt het binnenkort actief in Zweden waar een soortgelijke samenwerking is gesloten met de Europese dealergroep Bilia. Het Chinese autobedrijf is in Europa sinds 2020 actief in Noorwegen, het land met relatief de meeste elektrische auto’s. Daar biedt het twee modellen aan, de G3 elektrische SUV en de P7 sedan.

Potentieel

Xpeng ziet een enorm potentieel in de samenwerking met het Zwitserse Emil Frey voor de expansie in Nederland maar ook in andere landen. Het contract met Frey is de eerste retailovereenkomst die de Chinezen in Europa hebben gesloten. CEO He Xiaopeng: “Onze wereldwijde reis begint in Europa en wordt gedreven door onze toewijding om de penetratie van smart EV’s op te voeren. We steunen de ontwikkelingsstrategie voor EV’s in Europa sterk en vormen partnerschappen met de beste lokale spelers om energiebesparing, emissiereductie en elektrificatie in Europa te versnellen.’’

Lees ook:
Chinese maker van elektrische auto’s Xpeng komt naar Nederland