Groen licht voor overname Stern door Hedin

De aandeelhouders van Stern Groep hebben de verkoop van de auto-activiteiten aan het Zweedse Hedin goedgekeurd. De overname behelst alle kernactiviteiten van Stern Groep, met uitzondering van het belang dat het bedrijf houdt in Bovemij. Streven is de transactie in de eerste helft van maart 2022 te effectueren.

Directie en Raad van Commissarissen van Stern Groep ‘zijn zeer content met de transactie en zijn ervan overtuigd dat met Hedin een goede partner voor Stern is gevonden’. Na de transactie wil Hedin Mobility Group de merknaam Stern in Nederland voorlopig voortzetten. Om verwarring te voorkomen verandert de naam Stern Groep in PB Holding N.V.

Schuldenvrij

Na de transactie is PB Holding N.V. schuldenvrij en beschikt de vennootschap over een beperkt bedrag aan liquiditeiten dat voldoende is om de komende twee jaar als beursfonds aan haar lopende verplichtingen te kunnen blijven voldoen. De strategische opties met het Bovemij-belang worden nader onderzocht. De boekwaarde van dit belang bedraagt thans 19,4 miljoen euro op basis van de laatste officiële waardering van Bovemij.

Lees ook:
Overname Stern door Zweedse Hedin rond

Groen licht voor overname Stern door Hedin - Automobielmanagement.nl

Groen licht voor overname Stern door Hedin

De aandeelhouders van Stern Groep hebben de verkoop van de auto-activiteiten aan het Zweedse Hedin goedgekeurd. De overname behelst alle kernactiviteiten van Stern Groep, met uitzondering van het belang dat het bedrijf houdt in Bovemij. Streven is de transactie in de eerste helft van maart 2022 te effectueren.

Directie en Raad van Commissarissen van Stern Groep ‘zijn zeer content met de transactie en zijn ervan overtuigd dat met Hedin een goede partner voor Stern is gevonden’. Na de transactie wil Hedin Mobility Group de merknaam Stern in Nederland voorlopig voortzetten. Om verwarring te voorkomen verandert de naam Stern Groep in PB Holding N.V.

Schuldenvrij

Na de transactie is PB Holding N.V. schuldenvrij en beschikt de vennootschap over een beperkt bedrag aan liquiditeiten dat voldoende is om de komende twee jaar als beursfonds aan haar lopende verplichtingen te kunnen blijven voldoen. De strategische opties met het Bovemij-belang worden nader onderzocht. De boekwaarde van dit belang bedraagt thans 19,4 miljoen euro op basis van de laatste officiële waardering van Bovemij.

Lees ook:
Overname Stern door Zweedse Hedin rond