Britse Constellation koopt Marshall Motor

Constellation Automotive Group, eigenaar van BCA Auctions en CarNext, heeft groen licht gekregen van de Britse financiële autoriteiten voor de overname van dealerbedrijf Marshall Motor Holdings. Constellation hoopt die deal nog deze maand af te ronden waarmee Marshall ook verdwijnt van de Londense effectenbeurs.

Het is de eerste keer dat Constellation een dealerbedrijf inlijft. Marshall is met 162 franchises en 26 merken één van de grotere bedrijven in de autodistributie in Groot-Brittannië. De autogroep draaide in 2020 een omzet van 2,52 miljard euro en maakte daar 24,5 miljoen euro winst op.

Acquisities

Grotere autobedrijven lijken meer interesse te hebben in dergelijke acquisities op de Britse markt. Eerder deed Hedin Mobility Group, eigenaar van Stern, een poging om het grootste Britse dealerbedrijf Pendragon volledig over te nemen. Hedin heeft al een belang van 25 procent in Pendragon opgebouwd en is daarmee ook de grootste aandeelhouder. Het bod op de rest van de aandelen is echter gestrand wegens weerstand van de directie van dat bedrijf.

Lees ook:
Eigenaar BCA en CarNext wil Britse dealer kopen

Reageren
500 tekens over
Britse Constellation koopt Marshall Motor - Automobielmanagement.nl

Britse Constellation koopt Marshall Motor

Constellation Automotive Group, eigenaar van BCA Auctions en CarNext, heeft groen licht gekregen van de Britse financiële autoriteiten voor de overname van dealerbedrijf Marshall Motor Holdings. Constellation hoopt die deal nog deze maand af te ronden waarmee Marshall ook verdwijnt van de Londense effectenbeurs.

Het is de eerste keer dat Constellation een dealerbedrijf inlijft. Marshall is met 162 franchises en 26 merken één van de grotere bedrijven in de autodistributie in Groot-Brittannië. De autogroep draaide in 2020 een omzet van 2,52 miljard euro en maakte daar 24,5 miljoen euro winst op.

Acquisities

Grotere autobedrijven lijken meer interesse te hebben in dergelijke acquisities op de Britse markt. Eerder deed Hedin Mobility Group, eigenaar van Stern, een poging om het grootste Britse dealerbedrijf Pendragon volledig over te nemen. Hedin heeft al een belang van 25 procent in Pendragon opgebouwd en is daarmee ook de grootste aandeelhouder. Het bod op de rest van de aandelen is echter gestrand wegens weerstand van de directie van dat bedrijf.

Lees ook:
Eigenaar BCA en CarNext wil Britse dealer kopen