Hedin neemt Belgische Toyota-dealer Marc Janssens over

Hedin Mobility Group, de eigenaar van Stern, heeft een vierde Toyota dealer in België overgenomen. Het gaat daarbij om Marc Janssens BV in Geel. De overname volgt op drie andere acquisities van Toyota-dealers

Voor Europa gaat het VDA nu uit van 11,3 miljoen personenauto’s, dat is dan 4 procent minder dan vorig jaarFoto: Hedin (2022)

Eerder dit jaar nam Hedin ook De Laat in Sint-Pieters Leeuw, Trullemans in Dilbeek en Klaasen & Co in Turnhout over, aldus een mededeling van het Zweedse concern. ‘Dit komt bij Hedin Automotive’s Mercedes-Benz activiteiten in België, die momenteel bestaan uit 15 dealerschappen plus de eerder aangekondigde bijkomende vier dealerschappen in Antwerpen. Alles bij elkaar brengt dat het aantal dealerschappen op 23 in heel Vlaanderen, wat de positie van de onderneming als één van de grootste dealergroepen in de regio versterkt.’

Verankering

“Met deze acquisitie versterken we onze positie in de provincie Antwerpen en het stelt ons in staat onze klanten in de Kempen-regio nog beter te bedienen. Zoals met de vorige acquisities blijft onze focus onveranderd gericht op de klanten van het bestaande Toyota-dealerschap waarvan de lokale verankering centraal blijft staan,’’ zegt Henrik
Lessèl, CEO van Hedin Automotive NV.

Uitbreiden

Hedin blijft voortdurend de activiteiten uitbreiden, zowel in Scandinavië als elders in Europa. Zo heeft het Zweedse autobedrijf eerder deze maand aangekondigd twee nieuwe dealerbedrijven voor Renault en Dacia te bouwen rond Stockholm, komt er een nieuw Porsche Centre in Fredrikstad in Noorwegen en is ook de autologistieke dienstverlener en Europees distributeur van Saab-onderdelen Orio overgenomen van de Zweedse staat.

Lees ook:
Wensink verkoopt Citroën-vestigingen aan Stern en Janssen Van Kouwen

Hedin neemt Belgische Toyota-dealer Marc Janssens over - Automobielmanagement.nl

Hedin neemt Belgische Toyota-dealer Marc Janssens over

Hedin Mobility Group, de eigenaar van Stern, heeft een vierde Toyota dealer in België overgenomen. Het gaat daarbij om Marc Janssens BV in Geel. De overname volgt op drie andere acquisities van Toyota-dealers

Voor Europa gaat het VDA nu uit van 11,3 miljoen personenauto’s, dat is dan 4 procent minder dan vorig jaarFoto: Hedin (2022)

Eerder dit jaar nam Hedin ook De Laat in Sint-Pieters Leeuw, Trullemans in Dilbeek en Klaasen & Co in Turnhout over, aldus een mededeling van het Zweedse concern. ‘Dit komt bij Hedin Automotive’s Mercedes-Benz activiteiten in België, die momenteel bestaan uit 15 dealerschappen plus de eerder aangekondigde bijkomende vier dealerschappen in Antwerpen. Alles bij elkaar brengt dat het aantal dealerschappen op 23 in heel Vlaanderen, wat de positie van de onderneming als één van de grootste dealergroepen in de regio versterkt.’

Verankering

“Met deze acquisitie versterken we onze positie in de provincie Antwerpen en het stelt ons in staat onze klanten in de Kempen-regio nog beter te bedienen. Zoals met de vorige acquisities blijft onze focus onveranderd gericht op de klanten van het bestaande Toyota-dealerschap waarvan de lokale verankering centraal blijft staan,’’ zegt Henrik
Lessèl, CEO van Hedin Automotive NV.

Uitbreiden

Hedin blijft voortdurend de activiteiten uitbreiden, zowel in Scandinavië als elders in Europa. Zo heeft het Zweedse autobedrijf eerder deze maand aangekondigd twee nieuwe dealerbedrijven voor Renault en Dacia te bouwen rond Stockholm, komt er een nieuw Porsche Centre in Fredrikstad in Noorwegen en is ook de autologistieke dienstverlener en Europees distributeur van Saab-onderdelen Orio overgenomen van de Zweedse staat.

Lees ook:
Wensink verkoopt Citroën-vestigingen aan Stern en Janssen Van Kouwen