BYD is een wereldwijde fabrikant van elektrische voertuigen met een oorsprong in de ontwikkeling van innovatieve batterijtechnologie. Het Chinese bedrijf is voor een flink deel in handen van de bekende Amerikaanse miljardair Warren Buffett. De ambities van het bedrijf zijn verankerd in de naam: BYD staat voor ‘Build Your Dreams’.

Ambities

Voor Louwman Group markeert de samenwerking met BYD een grote stap in het realiseren van zijn ambities ten aanzien van duurzame mobiliteit. ‘De samenwerking tussen Louwman en BYD past bij de groeiambities van beide ondernemingen. Voor BYD is het een belangrijke stap in de uitrol van de activiteiten in Nederland. Als ervaren dealergroep met een sterke marktpositie verzorgt Louwman op zijn beurt een volledig online en offline netwerk voor alle verkoop- en serviceactiviteiten van de elektrische personenauto’s van BYD.’

Online first

Louwman implementeert voor BYD een ‘online first’-strategie waarbij alle belangrijke klantprocessen, waaronder de aankoop van de auto, digitaal kunnen worden afgehandeld. Daarnaast worden meerdere fysieke dealervestigingen geopend op strategische locaties in Nederland, te beginnen met Amsterdam, waar naar verwachting dit jaar nog de eerste proefritten kunnen worden gemaakt.

Partner

Michael Shu, General Manager en Managing Director, BYD Europe and International Cooperation Division: “We zijn trots dat we onze reis met personenauto’s in Nederland mogen starten met zo’n ervaren en gerespecteerde partner. De marktexpertise en mogelijkheden van Louwman Group stelt BYD in staat om snel naamsbekendheid op te bouwen en afzet van onze wereldwijd toonaangevende elektrische voertuigen te genereren. We kijken er samen naar uit om onze gedeelde ambitie te realiseren: het stimuleren van elektrificatie en emissievrij vervoer in Nederland.”

Mobility for Life

Eric Louwman, President Louwman Group: “Het is een fantastische samenwerking die perfect aansluit op ons ‘Mobility for Life’-doel. BYD is een toonaangevende fabrikant die over de hele wereld bekend staat om zijn baanbrekende batterijtechnologie, die de kern vormt van alle indrukwekkende elektrische voertuigen van het merk. We zijn verheugd om onze klanten in Nederland een breed en aantrekkelijk aanbod van milieuvriendelijke BYD-modellen te kunnen aanbieden. Leasemaatschappijen tonen nu al veel interesse in diverse modellen.”

Grootste

BYD is in de eerste jaarhelft net de grootste leveranciers van EV’s ter wereld geworden, meldt onder meer The Financial Times. Het Chinese bedrijf verkocht in deze zes maanden 641.000 voertuigen terwijl Tesla bleef steken bij 564.000. Daarbij moet wel vermeld worden dat het bij BYD voor een groot deel om plug-in hybrides ging terwijl Tesla puur-elektrische BEV’s levert. Verder telt ook mee dat de fabrieken van BYD vooral te vinden zijn in regio’s in China die minder door corona restricties zijn getroffen terwijl de gigafabriek van Tesla in Shanghai daar juist veel last van heeft.

Lees ook:
Louwman Group neemt Toyota-dealer Beukers over