De compacte vierdeurs-limousine maakt gebruik van techniek en motoren (inclusief MultiJet-diesel) van de Alfa Romeo 159, en is net als de legendarische Delta’s van vijftien jaar geleden verkrijgbaar met vierwielaandrijving. De auto is ontworpen door Centro Stile Lancia. Daar tekende Flavio Manzoni ook al de goed gelukte nieuwe Fulvia Coupé, een studie uit 2004 die helaas bij een studie blijft. De Delta-neus heeft Fulvia-trekjes. En de achterlichten doen denken aan die van Ypsilon en Thesis Maar volgens Hans Vervoorn van Lancia-importeur Fiat Auto Nederland is de nieuwe Delta ‘zelf bedacht’. Niet door Fiat. ‘Auto motor und sport heeft de foto’s van Quattroruote. Daar hebben ze een computeranimatie gemaakt.’ Vervoorn ontkent dat Fiat een nieuwe Delta in voorbereiding heeft. ‘Elke fabrikant is bezig met projecten. Maar pas eind van het jaar valt daarover een beslissing.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding