Fiat maakt van Seicento een 600

Omdat het vijftig jaar geleden is dat Fiat de 600 introduceerde, komt het merk vanaf dit najaar met een vernieuwde versie.

Die 600 ‘50th’ krijgt op diverse manieren een link met het verleden. Zo is hij verkrijgbaar in drie pasteltinten die populair waren in de tijd van de originele 600: ivoor, blauw en groen. Het teruggrijpen naar het succesnummer van weleer moet de Italiaanse ‘super-mini’ helpen om zijn concurrentiepositie in het zwaarbevochten segment te verstevigen. Van de eerste versie werden tot 1970 2,6 miljoen exemplaren geproduceerd. Na een jarenlange productiestop zag Fiat in 1998 brood in een gemoderniseerde versie. Onder de noemer Seicento zijn sindsdien 1,1 miljoen stuks van de band gerold.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat maakt van Seicento een 600 - Automobielmanagement.nl

Fiat maakt van Seicento een 600

Omdat het vijftig jaar geleden is dat Fiat de 600 introduceerde, komt het merk vanaf dit najaar met een vernieuwde versie.

Die 600 ‘50th’ krijgt op diverse manieren een link met het verleden. Zo is hij verkrijgbaar in drie pasteltinten die populair waren in de tijd van de originele 600: ivoor, blauw en groen. Het teruggrijpen naar het succesnummer van weleer moet de Italiaanse ‘super-mini’ helpen om zijn concurrentiepositie in het zwaarbevochten segment te verstevigen. Van de eerste versie werden tot 1970 2,6 miljoen exemplaren geproduceerd. Na een jarenlange productiestop zag Fiat in 1998 brood in een gemoderniseerde versie. Onder de noemer Seicento zijn sindsdien 1,1 miljoen stuks van de band gerold.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding