De kenmerken van deze legendarische auto werden een benchmark voor de Fransen en zijn tot op de dag van vandaag terug te vinden in de huidige modellen. Vijftig jaar na de lancering wijdt het Parijse ‘Cité des Sciences et de l’industrie’, aan de Avenue Corentin Cariou, ruim zeshonderd vierkante expositieruimte aan die DS. Tot 31 oktober zijn er bijzondere DS-modellen te zien en vertellen daarnaast onder andere films, foto’s en schetsen het verhaal van deze Citroën van designers. Ook in Nederland zal vijftig jaar Citroën DS worden gevierd. Op 10 en 11 september vindt op landgoed Nienoord in Leek het evenement ‘Objet de Culte’ plaats. DS-modellen, groot én klein, Franse tijdgenoten, filmfragmenten en techniek, het zijn een enkele van de onderwerpen die daar aan bod zullen komen. Voor meer informatie : www.citroeniddsclub.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding