De nieuwe Fiat Grande Punto is zo ‘grande’ dat Fiat’s commercieel directeur Luca de Meo ook veel kopers uit het C-segment verwacht te trekken. Fiat gaat 360 duizend Grande Punto’s per jaar maken, waarvan de helft in Italië blijft. In Nederland wil Fiat volgend jaar zesduizend exemplaren verkopen. Veel aandacht gaat uit naar de verkoopmix; vooral de duurdere uitvoeringen moeten Fiat aan winst helpen. Er is keuze uit twee benzine- en vier dieselmotoren (volgend jaar komt er een extra benzine-uitvoering bij), drie- en vijfdeurs en 53 interieurs. In Nederland is de auto vanaf december leverbaar. Fiat hoopt de introductieprijs onder de 13 mille (1.2 liter) te houden; de 1.3 liter diesel zal bij 17,5 duizend euro beginnen; de verkoopmix is hier waarschijnlijk vijftien procent diesel, 85 procent benzine. De oude Punto blijft tot eind 2006 in productie en zal qua prijs tussen de Panda en de Grande Punto worden gepositioneerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding