BMW heeft inmiddels een ‘memorandum of understanding’ getekend met DC en GM over de samenwerking. Een krachtenbundeling kan elk van de partners honderden miljoenen besparen op de ontwikkelingskosten van een hybride-aandrijving. De fabrikanten zijn van plan het basisontwerp met elkaar te delen maar zullen dat vervolgens elk voor zich in een groot scala aan modellen gaan toepassen. General Motors verwacht dat de hybridemodellen op zijn vroegst in 2007 op de markt kunnen komen. De hoge brandstofprijzen leiden bovendien tot een snel toenemende populariteit van biodiesel en andere alternatieve brandstoffen. In de VS ligt de productie van het daarvoor benodigde ethanol nu op 249 duizend vaten per dag maar dat is niet voldoende om aan de stijgende vraag te voldoen. Meer dan tien procent van de nationale graanoogst gaat nu rechtstreeks naar de ethanolfabrieken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding