In de Wow kan een hond meerijden in stijl. Het handschoenenkastje kun je uitklappen tot een kenneltje voor kleine hondjes. Er zitten drinkbakjes in, waar je in andere auto’s de bekerhouders zou vinden. Hij heeft handige schuifdeuren opzij en achter. De Wow wordt onthuld op de autoshow van Tokio eind deze maand. In de auto zitten zes stoelen in drie rijen, maar de middelste rij is om te bouwen tot een veilig hok voor grotere honden (de foto’s hierbij komen van www.autoscoops.be). De bodem is bedekt met hout in plaats van tapijt, dus makkelijker schoon te houden. In de achterdeur zit een opbergvak speciaal voor halsband, lijn, borstels, en de broodnodige poepopraapzakjes. De Wow is een conceptmodel, maar Honda gaat er van uit dat ie in productie gaat. Bovendien komt het merk nu al met een hele lijn hond-mee-op-reis-accessoires voor de huidige Honda-modellen. Denk aan drinkbakken, tuigjes voor voor- en achterbank (hondenzitjes), elektrische hondendekens en speciale dekens die de typische stank van natte honden moeten maskeren. Die zijn te koop in vier hond-overheersende geuren: gras, bos, boerderij en strand. Voorziet Honda’s hondvriendelijkheid in een behoefte? Deskundigen zeggen van wel. Voor veel mensen is hun hond de vaste passagier. ‘Honden verhuisden al van de tuin naar de woonkamer, en dus ook naar de auto’, weet redacteur Beverley Cuddy van het Britse hondenblad Dogs Today magazine. ‘Honden moeten dan niet worden beschouwd als bagage maar verdienen hun eigen plaats in de auto.’ Brits fotomodel, hondenliefhebber en Maserati-eigenaar Jodie Kidd aarzelt nog over de honden-Honda: ‘In theorie is het een goed idee, maar het klinkt wel een beetje naar dure Louis Vuitton-tassen voor honden. Maar ja, Paris Hilton zou er een moord voor doen.’ En bij ons Bridget Maasland natuurlijk, die zelfs in haar contract met tv-zender Talpa overeen kwam dat ze haar hondje Tibbs overal op haar werk mee naar toe kan nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding