Met de showauto op de autobeurs in Bologna wil Fiat zijn ‘technologische superioriteit’ in het grote vierwielaangedreven- en offroad-segment bevestigen. De Spartaans ogende Oltre Fiat is ook, net als de Hummer, een echt militair voertuig. Hij is gebouwd op basis van de LMV (Light Multirole Vehicle) van Iveco, het militair offroad-voertuig dat niet alleen rondrijdt voor het Italiaanse leger maar ook ‘future command and liaison vehicle’ is bij het Britse leger. De showcar heeft ook Hummer-afmetingen: 4,87 meter lang, 2,05 meter hoog en 2,20 meter breed. Wielbasis 3,23 meter . De buitenissige Fiat weegt met alle tanks en reservoirs vol een slordige zeven ton en daarmee gaat ie nog over de Hummer heen. De Oltre heeft een Iveco F1C drieliter commonrail-motor met variabele turbogeometrie en intercooler (185 pk en 456 Nm). Hij haalt 130 km/h .

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding