Er is weer een nieuwe afkorting in de autowereld: IPA (Intelligent Parking Assist). Dit systeem helpt de bestuurder bij het achteruit inparkeren en fileparkeren door de stuurbewegingen over te nemen. Zodra de auto stil staat, laat de parkeercamera de omgeving achter de auto en de contouren van de auto zien op een kleurenscherm. De bestuurder kan de positie instellen waar de auto moet komen. Zodra de bestuurder het rempedaal laat opkomen, begint de auto langzaam te rijden en stuurt hij zelf (via de elektrische stuurbekrachtiging) in. De vernieuwde Prius staat vanaf half januari bij de dealers vanaf 25 mille. De editie met de parkeerassistent komt op bijna 29 mille. Louwman & Parqui heeft in 2005 maar liefst 2,7 duizend stuks van de Prius afgezet in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding