Deze “über-SUV” heeft een nieuwe, krachtige aluminium V8 met een vermogen van 409 pk, een koppel van 565 Nm en wordt in het derde kwartaal van 2006 in Nederland geïntroduceerd. “De 2007 Escalade markeert een nieuwe fase in de verjonging van de Cadillac-range, die startte met de vorige generatie van de Escalade,” zegt Jim Taylor, general manager van Cadillac. “Sinds zijn introductie is de Escalade een icoon. Een auto waarmee de klant zich kan onderscheiden.” De aandrijflijn en het onderstel zijn vernieuwd, wat eveneens geldt voor de veiligheids- en interieurvoorzieningen. De nieuwe, aluminium 6,2 liter V8 met variabele kleptiming maakt van de Escalade een van de krachtigste SUV in zijn segment. De Cadillac ESV (lange versie) en de EXT (pick-up versie) komen niet naar Europa. Prijzen, specificaties en standaarduitrusting van de Europese versie zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding