Mazda let voortaan op de pondjes

De nieuwe Mazda2 is bijna honderd kilogram lichter dan dan zijn voorganger. De auto zet een punt achter de trend van continue gewichtstoenames, aldus Mazda.

De gewichtsbesparing komt voor zestig procent voor rekening van de lichtere body waarin lichte maar ultrasterke staalsoorten zijn verwerkt. Nog eens twintig procent werd bespaard door bestaande onderdelen lichter te maken en de laatste twintig door de buitenafmetingen terug te brengen ( 40 millimeter korter en 55 millimeter lager). Door deze gewichtsbesparende maatregelen heeft de auto een verbruik 5,4 liter per 100 kilometer (Mazda2 1.3) en produceert daarbij 129 gram CO2 per kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mazda let voortaan op de pondjes - Automobielmanagement.nl

Mazda let voortaan op de pondjes

De nieuwe Mazda2 is bijna honderd kilogram lichter dan dan zijn voorganger. De auto zet een punt achter de trend van continue gewichtstoenames, aldus Mazda.

De gewichtsbesparing komt voor zestig procent voor rekening van de lichtere body waarin lichte maar ultrasterke staalsoorten zijn verwerkt. Nog eens twintig procent werd bespaard door bestaande onderdelen lichter te maken en de laatste twintig door de buitenafmetingen terug te brengen ( 40 millimeter korter en 55 millimeter lager). Door deze gewichtsbesparende maatregelen heeft de auto een verbruik 5,4 liter per 100 kilometer (Mazda2 1.3) en produceert daarbij 129 gram CO2 per kilometer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding