Seat komt met diesel in WTCC

Jordi Gené en Yvan Muller zullen tijdens de aankomende World Touring Car Championship van start gaan in een Leon met een TDI-motor van 280 pk.

De motor is gebaseerd op de 170 pk sterke 2.0-liter uit de Leon FR straatauto. De aanstaande FIA World Touring Car Championship (WTCC) races in Anderstorp op 29 juli zijn een mijlpaal voor zowel Seat als het WK Toerwagens. Voor het eerst zal een diesel-uitvoering van een autofabrikant op de startopstelling van een officiële, door de FIA georganiseerde wereldkampioenschaprace verschijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Seat komt met diesel in WTCC - Automobielmanagement.nl

Seat komt met diesel in WTCC

Jordi Gené en Yvan Muller zullen tijdens de aankomende World Touring Car Championship van start gaan in een Leon met een TDI-motor van 280 pk.

De motor is gebaseerd op de 170 pk sterke 2.0-liter uit de Leon FR straatauto. De aanstaande FIA World Touring Car Championship (WTCC) races in Anderstorp op 29 juli zijn een mijlpaal voor zowel Seat als het WK Toerwagens. Voor het eerst zal een diesel-uitvoering van een autofabrikant op de startopstelling van een officiële, door de FIA georganiseerde wereldkampioenschaprace verschijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding