Met het ontwerp van de nieuwe DAF , zoals het samenwerkingsproject werd gedoopt, willen beide bureaus de bestaande auto-industrie, waaronder NedCar, inspireren en van een impuls voorzien. Volgens Marc Meijers, directeur van MMD, is er in de markt veel behoefte aan een hippe, moderne auto voor kleinere afstanden die milieuvriendelijk wordt aangedreven. Een hybride lijkt haalbaar maar de voorkeur van beide ondernemers gaat uit naar de zogenaamde direct-drive waarbij de motor in de wielen zit weggewerkt en aandrijving rechtstreeks op de wielen plaatsvindt. De ruimte die hiermee wordt bespaard, biedt volledig nieuwe ontwerpmogelijkheden op plaatsen waar bij conventionele auto’s de motor is gesitueerd. Jan-Jaap Rietjens van Splinter vult aan: ‘Om te kunnen concurreren moeten er unieke eigenschappen worden toegekend aan de nieuwe DAF . Hierbij valt te denken aan slimme opbergruimten, handige accessoires en nieuwe functionaliteit zoals een meegeleverde stadsfiets’. Volgend jaar februari is het op de kop af vijftig jaar geleden dat de gebroeders Van Doorne hun eerste personenauto aan de internationale pers presenteerden: de DAF 600 met het unieke Variomatic-systeem. MMD en Splinter willen het jubileum opluisteren met een nieuwe DAF ‘die in staat is om ook de komende vijftig jaar duizenden consumenten te verleiden en te voorzien van betaalbaar, milieuvriendelijk en vooral leuk vervoer’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding