Dat valt af te leiden uit de laatste serie crashtesten die door EuroNCAP zijn gehouden. Alleen de nieuwe Honda Civic haalt drie van de maximaal vier te halen sterren op dit onderdeel. De andere voertuigen krijgen er twee. Volgens EuroNCAP kunnen autofabrikanten de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers (fietsers, voetgangers) verbeteren door de materialen en de vorm aan de voorzijde van de auto aan te passen. Naast de Honda zijn onder de loep genomen: Daihatsu Materia. Mazda 2, Mercedes C-klasse, Renault Laguna en de Volvo V70. Op het gebied van veiligheid voor inzittenden vormen de Mercedes C-klasse en de Renault Laguna de kopgroep van de grote middenklassers. De Volvo V70 leidt hier de categorie grote familieauto’s. EuroNCAP is een samenwerkingsverband van de ANWB en zijn Europese zusterclubs, samen met de Nederlandse , Britse, Zweedse, Duitse, Franse en Catalaanse overheid, de Europese Commissie en de Europese consumentenclubs.