Van 17 tot en met 27 januari aanstaande vindt de 86e “European Motor Show Brussels” plaats, beter bekend als de “Autosalon Brussel”. Invicta Car Benelux is importeur van het exclusieve Engelse sportautomerk Invicta voor Nederland, België en Luxemburg. Na een succesvolle lancering van de eerste links gestuurde Invicta S1 op de AutoRAI in 2007 begint het jaar 2008 goed. Gezien de vraag in het afgelopen jaar naar de vierzitter, wordt er veel verwacht van deze uitvoering. Doordat het chassis en de carrosserie niet hoefden te worden aangepast, is het gewicht nagenoeg vergelijkbaar met dat van de tweezitter: slechts 1380 kg . De prestaties zijn derhalve net zo aansprekend als die van de tweezitter. De vierzitter is met elke bij Invicta beschikbare motor (320, 420 en 600 pk) per direct leverbaar. De in paleis 3 getoonde vierzitter is de Invicta S1 600 met een 5.0 liter V8 motor voorzien van een supercharger.Het gemeten vermogen is 448 kW (600 pk) bij een koppel van 768 Nm. Daarnaast toont Invicta Car Benelux in Brussel voor het eerst in België de links gestuurde Invicta S1. Dankzij de samenwerking met Toyo Tires Benelux is deze unieke auto op hun stand in Paleis 1 te bewonderen. Toyo Tires heeft speciaal voor Invicta een high performance band ontwikkeld: de Toyo Proxes T1-R.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding