De drie- en vijfdeursversies van de gefacelifte 1-Serie staan sinds maart 2007 in de showrooms en kregen eind november gezelschap van de Coupé. Van de 1-Serie (3- en 5-deurs) verkocht BMW in 2007 ruim 3,2 duizend exemplaren, driehonderd meer dan in het voorgaande jaar. Het aandeel van de Coupé daarin is door zijn late komst te verwaarlozen. Dit jaar hoopt de Nederlandse importeur aan de verkopen van de 1-Serie nog zo’n zeshonderd exemplaren te kunnen toevoegen van de Cabriolet die op 29 maart bij de dealers arriveert. “Wij denken dat de cabrio een substantieel deel zal gaan vormen van de totale verkopen van de 1-Serie,” aldus woordvoerder Reitsma van BMW Nederland. De topless 1-Serie is BMW de eerste premium cabrio in de compacte klasse. Uiteraard treffen we er de VW Eos en de Renault Mégane aan, maar beide zijn uitgerust met een stalen klapdak. BMW heeft de zachte kap samen met Karmann ontwikkeld. Bijzonder is dat de kap kan worden uitgevoerd in een speciale stof met zilverdraden en een grovere structuur, die een beetje op die van een jeans lijkt. Hiermee hoopt BMW een jong publiek aan te trekken. De prijzen beginnen bij 34.800 euro voor de 135i. Er zijn in totaal vijf motorvarianten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding