Ford Transit Connect wordt taxi in VS

Op de New York International Auto Show toont Ford een 'frisse blik' op het fenomeen taxi met een concept van de Transit Connect.

Mark Fields, de topman voor ‘the Americas’, zegt benieuwd te zijn hoe het publiek zal reageren. Hij denkt met de Transit Connect voor New York een alternatief te hebben dat relatief kleine auto die comfortabel is, een ruim interieur heeft, weinig brandstof verbruikt en betaalbaar is. Ford is al jaren marktleider in de taxibranche met name met Crown Victoria. In Noord-Amerika heeft Ford ook hybride taxi’s geïntroduceerd met de Escape Hybrid in San Francisco en New York city. De Transit Connect zal een tweeliter benzinemotor krijgen met een automatische versnellingsbak. Hij rijdt dan 19 mijl per gallon in de stad. Dat is dertig procent zuiniger dan nu gebruikelijk is en de uitstoot ligt negentig procent lager dan die van de traditionele taxi’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford Transit Connect wordt taxi in VS - Automobielmanagement.nl

Ford Transit Connect wordt taxi in VS

Op de New York International Auto Show toont Ford een 'frisse blik' op het fenomeen taxi met een concept van de Transit Connect.

Mark Fields, de topman voor ‘the Americas’, zegt benieuwd te zijn hoe het publiek zal reageren. Hij denkt met de Transit Connect voor New York een alternatief te hebben dat relatief kleine auto die comfortabel is, een ruim interieur heeft, weinig brandstof verbruikt en betaalbaar is. Ford is al jaren marktleider in de taxibranche met name met Crown Victoria. In Noord-Amerika heeft Ford ook hybride taxi’s geïntroduceerd met de Escape Hybrid in San Francisco en New York city. De Transit Connect zal een tweeliter benzinemotor krijgen met een automatische versnellingsbak. Hij rijdt dan 19 mijl per gallon in de stad. Dat is dertig procent zuiniger dan nu gebruikelijk is en de uitstoot ligt negentig procent lager dan die van de traditionele taxi’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding