Elektrische Renaults in Denemarken vanaf 2011

Renault-Nissan gaat de Deense consumenten vanaf 2011 volledig elektrische auto’s leveren. Ze hebben vergelijkbare rijeigenschappen als benzineauto’s maar dan zonder emissie.

Het plan wordt mogelijk door het geavanceerd lithium-ion accupakket dat Nissan heeft ontwikkeld samen met NEC. Het pakket kan voldoen aan de eisen van de auto en kan bovendien in massa worden geproduceerd. In Denemarken werkt men aan de voorwaarden om elektrische auto’s in grote hoeveelheden succesvol te laten zijn. Zo zijn er belastingvoordelen voor elektrische auto’s. Renault levert de auto’s en ‘Better Place Denmark’ levert de noodzakelijke infrastructuur over het gehele land. Renault is ook in Israël bezig met een soortgelijk plan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Elektrische Renaults in Denemarken vanaf 2011 - Automobielmanagement.nl

Elektrische Renaults in Denemarken vanaf 2011

Renault-Nissan gaat de Deense consumenten vanaf 2011 volledig elektrische auto’s leveren. Ze hebben vergelijkbare rijeigenschappen als benzineauto’s maar dan zonder emissie.

Het plan wordt mogelijk door het geavanceerd lithium-ion accupakket dat Nissan heeft ontwikkeld samen met NEC. Het pakket kan voldoen aan de eisen van de auto en kan bovendien in massa worden geproduceerd. In Denemarken werkt men aan de voorwaarden om elektrische auto’s in grote hoeveelheden succesvol te laten zijn. Zo zijn er belastingvoordelen voor elektrische auto’s. Renault levert de auto’s en ‘Better Place Denmark’ levert de noodzakelijke infrastructuur over het gehele land. Renault is ook in Israël bezig met een soortgelijk plan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding