Ook Caddy nu als BlueMotion

Volkswagen brengt de BlueMotion nu ook naar de bedrijfswagenmarkt.

Als eerste wordt de Caddy BlueMotion leverbaar. Dankzij verschillende aanpassingen ligt de CO2-uitstoot rond de acht procent lager. De BlueMotion-uitvoering is een fractie duurder dan de gewone Caddy en is er vanaf vijftienduizend euro (excl. btw en bpm). Met de lancering van de Caddy BlueMotion vervolgt Volkswagen de formule die met succes op de personenauto’s wordt toegepast. De Caddy BlueMotion is gebaseerd op de Caddy 77 kW 1.9 TDI met roetfilter. De auto is voorzien van banden met lagere rolweerstand. Een verlaagd onderstel zorgt voor een betere stroomlijn. Daarnaast zijn de overbrengingsverhoudingen geoptimaliseerd. Dankzij de wijzigingen ligt de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer op 158 gram in plaats van 167 gram. Ondernemers die qua uitstoot een stapje verder willen gaan, kunnen kiezen voor de Caddy 2.0 EcoFuel op aardgas. Of je kiest voor de (kleinere) Opel Combo 1.3 CDTI, met standaard roetfilter en een CO2-uitstoot van 140 gram per kilometer, zo meldt Opel Nederland. "Met Tecshift is het zelfs 138 gram, toch zo’n twintig gram minder dan onze gewaardeerde collega", aldus de woordvoerder. De functionele specificaties van de Caddy BlueMotion zijn onveranderd: een laadvolume van 3, 2 kuub en een laadvermogen van 760 kilo. Het maximale trekgewicht (geremd) komt op zo’n anderhalve ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ook Caddy nu als BlueMotion - Automobielmanagement.nl

Ook Caddy nu als BlueMotion

Volkswagen brengt de BlueMotion nu ook naar de bedrijfswagenmarkt.

Als eerste wordt de Caddy BlueMotion leverbaar. Dankzij verschillende aanpassingen ligt de CO2-uitstoot rond de acht procent lager. De BlueMotion-uitvoering is een fractie duurder dan de gewone Caddy en is er vanaf vijftienduizend euro (excl. btw en bpm). Met de lancering van de Caddy BlueMotion vervolgt Volkswagen de formule die met succes op de personenauto’s wordt toegepast. De Caddy BlueMotion is gebaseerd op de Caddy 77 kW 1.9 TDI met roetfilter. De auto is voorzien van banden met lagere rolweerstand. Een verlaagd onderstel zorgt voor een betere stroomlijn. Daarnaast zijn de overbrengingsverhoudingen geoptimaliseerd. Dankzij de wijzigingen ligt de gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer op 158 gram in plaats van 167 gram. Ondernemers die qua uitstoot een stapje verder willen gaan, kunnen kiezen voor de Caddy 2.0 EcoFuel op aardgas. Of je kiest voor de (kleinere) Opel Combo 1.3 CDTI, met standaard roetfilter en een CO2-uitstoot van 140 gram per kilometer, zo meldt Opel Nederland. "Met Tecshift is het zelfs 138 gram, toch zo’n twintig gram minder dan onze gewaardeerde collega", aldus de woordvoerder. De functionele specificaties van de Caddy BlueMotion zijn onveranderd: een laadvolume van 3, 2 kuub en een laadvermogen van 760 kilo. Het maximale trekgewicht (geremd) komt op zo’n anderhalve ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding