De topdivisie van Nissan wordt al sinds 1989 gevoerd in de Verenigde Staten maar ook daar is nog nooit eerder een dakloze versie gevoerd. De Infiniti G sportcoupé staat model voor de primeur en zal worden uitgevoerd met een stalen klapdak. De nieuwe coupécabrio zal hoogstwaarschijnlijk worden onthuld op de LA autoshow in november. Dat lijkt ook de aangewezen plaats, aangezien Californië voor dit soort carrosserievarianten de grootste markt is. Volgens Takashi Nakajima, de project design director van Infiniti, is ‘nog niet besloten of hij ook naar Europa komt en zo ja, wanneer. Maar het is hoogstwaarschijnlijk’. We nemen dan ook maar aan dat wij de G37 CC in 2010 hier kunnen verwachten.   De lancering van het merk Infiniti op de Europese markt vond plaats in maart, tijdens de autotentoonstelling van Genève. Bij de gelegenheid vierde de FX zijn wereldpremière. De modellenlijn van het merk omvat naast de G sportcoupé ook een G sedan, de EX en FX crossovers en de QX suv. In Nederland wordt de distributie verzorgd door AutoBinck Holding, dat volgens directeur business development Pieter Gabriëls, op koers ligt met de opening dit najaar van zijn twee dealerbedrijven in Amsterdam en Rotterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding