De Soul is volgens Kia een compleet nieuwe, eigentijdse ‘urban crossover’, ontwikkeld op basis van de allerlaatste opvattingen op het gebied van autodesign en functionaliteit. De Soul richt zich specifiek op jonge mensen en mensen met een ‘dynamische levensstijl’. De auto is een vijfdeurs crossover  met voorwielaandrijving, een hoge daklijn en een lange wielbasis. Dankzij deze eigenschappen biedt de Soul volgens de eerste gegevens veel (passagiers)ruimte. Ook de bagageruimte is groot, 340 liter met de achterstoelen omhoog, evenveel als bijvoorbeeld een Kia cee’d vijfdeurs hatchback.

De Kia Soul wordt in Nederland leverbaar met twee motoren: een benzinemotor met een inhoud van 1.6 liter en een even grote dieselmotor. De dieselmotor levert 128 pk bij 4.000 tpm en een maximum koppel van 260 Nm bij 2.000 tpm. De uit aluminium vervaardigde benzinemotor heeft een motorvermogen van 126 pk, dat vrijkomt bij 6.300 tpm. Het maximum koppel bedraagt 156 Nm bij 4.200 tpm.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding