De jury bleek vooral gecharmeerd van de kwaliteit en de afwerking van de Volkswagen Golf VI. ‘Door de hoge kwaliteit van het interieur voelt de Golf luxueuzer en hoogwaardiger aan dan zijn concurrenten. Bovendien is het chassis verfijnder en blijven rijgeluiden beperkt tot een minimum.’ Ook sprak de jury bij het toekennen van de prestigieuze titel zijn waardering uit voor brede assortiment motoren; de klant heeft keuze uit zes krachtbronnen en vier uitrustingsniveaus.‘Het is een enorme eer voor Volkswagen dat zijn wereldwijd best verkopende model, de Golf, is uitgeroepen tot World Car of the Year 2009′, aldus Stefan Jacoby, president/CEO van Volkswagen America Inc. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de zesde generatie Golf de beste Golf ooit is en dichten hem een mooie toekomst toe.’ In Europa is de zesde generatie Golf al sinds najaar 2008 te koop. Er zijn in Nederland al ruim 6.700 nieuwe Golfs verkocht. In 2009 is in Nederland bijna één op de twintig nieuw verkochte auto’s een Golf. De verkiezing World Car of the Year werd voor het eerst gehouden in januari 2004 en is een initiatief van autojournalisten uit de hele wereld. De jury beoordeelt de genomineerde auto’s op veiligheids- en milieuaspecten, design, emotie, kwaliteit-prijsverhouding en in algemene zin.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding