Renault zegt zijn oor te luisteren te hebben gelegd bij zijn klanten. Dat resulteerde onder meer in een "aantrekkelijker uiterlijk", aanpassingen aan chroom en wielen, materialen en interieurtinten. Daarnaast voert Renault technische veranderingen door. Zo is de Laguna nu  leverbaar in twee ‘Renault eco2′ versies: de dCi 110 en de dCi 150 met roetfilter.

Het model wordt standaard geleverd met het Carminat TomTom navigatiesysteem. De vernieuwde Laguna-range bestaat uit drie type uitvoeringen en staat vanaf 1 juli in de showroom. Meer dan dertig procent van het totale verkoopvolume in 2008 kwam van de GT-versie, met vier gestuurde wielen. Een kwart van de verkochte motoren is de dCi110 (81 kW). Met slechts 130 g CO2-uitstoot per km is deze diesel aantrekkelijk voor particulieren, maar ook voor fleetowners vanwege zijn milieusubsidie en belastingaftrek. 

Aan de slechte reputatie van de (tweede generatie) Laguna heeft de versie uit 2007 een einde gemaakt, stelt de fabrikant. Onafhankelijke organisaties als de ADAC plaatsen de Laguna III op een tweede plek, naast de premiummerken.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding