Porsche wil goedkopere modellen brengen

Porsche is van plan auto’s uit te brengen die aanzienlijk goedkoper en kleiner zijn dan de huidige modellen. Dat zei het hoofd productontwikkeling bij Porsche, Wolfgang Dürheimer.

Volgens Dürheimer wordt gekeken naar een sportwagen die stukken goedkoper is dan het huidige instapmodel, de Porsche Boxster met een prijs van 69 duizend euro. Ook overweegt het bedrijf een compacte terreinwagen op de markt te brengen die duidelijk kleiner van omvang zal zijn dan de Cayenne. De goedkopere modellen zijn volgens Dürheimer mogelijk geworden door de overname door Volkswagen. Daardoor kunnen de productiekosten flink omlaag. Onder druk van de crisis zag Porsche in het afgelopen boekjaar zijn autoverkopen met 24 procent afnemen.

Porsche wil goedkopere modellen brengen - Automobielmanagement.nl

Porsche wil goedkopere modellen brengen

Porsche is van plan auto’s uit te brengen die aanzienlijk goedkoper en kleiner zijn dan de huidige modellen. Dat zei het hoofd productontwikkeling bij Porsche, Wolfgang Dürheimer.

Volgens Dürheimer wordt gekeken naar een sportwagen die stukken goedkoper is dan het huidige instapmodel, de Porsche Boxster met een prijs van 69 duizend euro. Ook overweegt het bedrijf een compacte terreinwagen op de markt te brengen die duidelijk kleiner van omvang zal zijn dan de Cayenne. De goedkopere modellen zijn volgens Dürheimer mogelijk geworden door de overname door Volkswagen. Daardoor kunnen de productiekosten flink omlaag. Onder druk van de crisis zag Porsche in het afgelopen boekjaar zijn autoverkopen met 24 procent afnemen.