De uitslag werd zojuist in een directe uitzending via internet door het Spaanse blad Autopista bekendgemaakt, zo meldt Autotelegraaf. De verkiezing wordt georganiseerd door zeven Europese tijdschriften, waaronder het Nederlandse autoblad Autovisie. De Nederlandse juryleden waren overigens unaniem in hun keuze zowel Jos Vroomans (Autokampioen), Ton Roks (Autovisie) als Jeroen Jongeneel (De Telegraaf) zetten de Astra bovenaan hun keuzelijstje gezet maar die werd derde. Roks en Jongeneel gaven de Polo een tweede plaats, Vroomans zette die op de zesde plek. Volkswagen won één keer eerder, met de Golf in 1992.

 

De uitslag:

1. Volkswagen Polo (347 ptn)

2. Toyota iQ (337)

3. Opel Astra (221)

4. Skoda Yeti (158)

5. Mercedes E-Klasse (155)

6. Peugeot 3008 (144)

7. Citroën C3 Picasso (113)