Het gaat om een stukje bekleding op de A-stijl, dat gevaar voor de bestuurder en passagier kan opleveren wanneer bij een botsing de airbags voorin worden opgeblazen. Eigenaren kunnen in januari hun dealer opzoeken om de bevestigingsklem van het onderdeel te laten vervangen. Desgevraagd laat Mark Ogertschnig, woordvoerder van Audi-importeur Pon weten dat Audi er zelf achter is gekomen bij de voortdurende kwaliteitscontrole van bestaande modellen Ook de Chevrolet Corvette C5 heeft problemen. Bij ruim 22 duizend auto’s van de modeljaren 2005-2007 hebben dakpanelen die kunnen loskomen omdat de lijm die gebruikt is om het paneel aan het frame te bevestigen niet goed is. In het ergste geval kan het paneel van een snel rijdende auto vliegen en gevaar opleveren voor achteropkomend verkeer. Al in maart 2009 was er sprake van een loskomend dak, maar dit werd door GM geweten aan slechte reparatie door een dealer in Japan. Intussen is gebleken dat het probleem zich meer voordoet. De betreffende Corvettes krijgen een nieuw dakpaneel. Wat dit inhoud voor Europese Corvetterijders van het betreffende modeljaar is nog niet bekend. Pieter Stokman, woordvoerder van Chevrolet Nederland, zegt hierover niets vanuit Amerika te hebben gehoord. De woordvoerder van Cadillac & Corvette in Europa zegt dat de betrokken eigenaren via dealers en de eigen GM-organisatie zullen worden opgespoord.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding